Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

De voordelen van een goede tuinpomp!

Op zoek naar een tuinpomp? Een tuinpomp is in veel verschillende soorten en maten beschikbaar. Zo is het mogelijk op verschillende manieren water uit een bron te verpompen. Water uit een bron moet soms worden verwijderd om verder te kunnen met een verbouwing, maar water uit een bron kan ook zorgen voor beregening in de tuin of het vullen van een vijver. Door grond of regenwater op een juiste manier te hergebruiken kun je een hoop geld besparen en je tuin ook nog eens voorzien van geschikter water. Grondwater is over het algemeen namelijk beter voor de tuin dan kraanwater. Er zijn diversen middelen beschikbaar om regenwater op te vangen, maar er zijn dus ook een groot aantal tuinpompen en ander waterpompen voor het verspreiden van het door jou opgevangen water.

Hemelwater opslaan en verpompen met een tuinpomp

Regenwater bevat een minder hoge zuurgraad en is voorzien van minder minerealen in het water. Planten kunnen daardoor gemakkelijk voedingstoffen opnemen. Om een tuin te kunnen voorzien van extra regenwater kun je dit opvangen en verpompen met een tuinpomp. Het is ook mogelijk om een tuinpomp aan te sluiten op een stoot, kanaal of regenton. Hierdoor kun je gemakkelijk een tuin beregenen met behulp van een bestaande waterbron. Er zijn verschillende soorten pompen, iedere tuinpomp sluit je op een andere manier aan op een bron met regenwater. Een klokpomp leg je bijvoorbeeld in het water en een beregeningspomp sluit je met een slang aan op het water dat je wilt gaan verpompen.

Kies voor de juiste tuinpomp

Afhankelijk van de taak die je wilt uitvoeren m.b.t. het beregenen kun je dus een kiezen voor de juiste tuinpomp. Er zijn een aantal verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden om op een geschikte tuinpomp te vinden. Zo moet je weten wat voor water je gaat verpompen, hoeveel water je moet gaan verpompen en hoe vaak je het water moet gaan verpompen. Afhankelijk van deze en nog een aantal factoren kan je de benodigde eigenschappen zoals kwaliteit en capaciteit bepalen. Ben je op zoek naar een manier om vuil water te verpompen? kijk dan ook eens naar de vuilwaterpomp

Meer informatie over een tuinpomp? Wil je meer informatie over een tuinpomp, grondwaterpomp of over een andere waterpomp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om al je vragen over een tuinpomp te beantwoorden en om mee te denken naar een gepaste oplossing voor in de tuin. Met behulp van de gegevens op onze contactpagina kun je ons gemakkelijk en snel bereiken!