Levertijd: niet leverbaar
Hout chips voor gebruik onder bijvoorbeeld ...
€ 24,95
1 uitvoering
Franse boomschors 70 liter
Levertijd: niet leverbaar
Hout chips voor gebruik onder bijvoorbeeld ...
€ 24,95
1 uitvoering
Franse boomschors 70 liter Express

Tuin afwerken met boomschors

Wil jij de bodem van jouw tuin afwerken met een natuurlijke afwerking? Dan kun je uitermate goed gebruik maken van boomschors. Boomschors biedt een prachtige en verzorgde uitstaling aan de tuin zonder dat de natuurlijke sfeer verdwijnt. Zo kun je jouw tuinpaden en borders voorzien van boomschors, maar het middel kan ook uitermate goed dienen als ondergrond voor een speeltoestel. Doordat boomschors een vrij zacht materiaal is, kan het een val gemakkelijk dempen. Boomschors komt in een aantal verschillende varianten. Ben je benieuwd naar wat ons assortiment te bieden heeft? Neem dan gauw een kijkje binnen ons aanbod!

Boomschors in de tuin aanbrengen

Wanneer je boomschors in de tuin aan wilt leggen, zijn er een aantal aspecten waarmee je rekening moet houden. Zo is het belangrijk om de boden van tevoren goed te spitten en de aarde gelijkwaardig over de bodem te verdelen. Wanneer de bodem netjes is gespit en strak is verdeeld, kun je het best een worteldoek aanbrengen. Deze voorkomt dat onkruid tussen jouw paden of borders kan gaan nestelen. Zorg dat je het worteldoek goed in de bodem vast zet. Wanneer het worteldoek is geplaatst is het mogelijk om het boomschors aan te brengen. Het boomschors strooi je gemakkelijk over de oppervlakte heen waarna je deze verdeeld met een grashark. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt, zo kun je het worteldoek namelijk beschadigen.

Voordelen en nadelen van boomschors

Afhankelijk van de variant boomschors die je kiest, zal deze minimaal 4 jaar tot maximaal 6 jaar mee kunnen. Boomschors zal langzaam vergaan waarna je het uiteindelijk zal moeten vervangen. Een groot voordeel van boomschors is echter dat deze ervoor kunnen zorgen dat beplanting beter is beschermd tegen vorst en dat overmatige verdamping van water kan worden tegengegaan. Boomschors is dus beperkt in levensduur, maar biedt daarnaast diverse functionele voordelen.

Meer weten over boomschors

Ben jij geïnteresseerd in boomschors voor de tuin? Neem dan gauw even een kijkje naar de mogelijkheden. Wij voorzien jou graag van het nodige advies en assistentie bij de keuze naar het juiste boomschors voor jouw tuin. Wil jij boomschors in de tuin? Bekijk dan snel even ons assortiment, bij vragen kun je uiteraard terecht bij onze klantenservice. Je #### hen bereiken middels de gegevens op onze contactpagina!