Waar moet ik op letten bij het kopen van potgrond?

Geschreven op woensdag 22 maart

Potgrond is een verzamelnaam voor allerlei verschillende grondsoorten met allen specifieke kenmerken. Er zijn talloze verschillende soorten potgrond verkrijgbaar en in deze blog leggen wij u het verschil uit tussen kwaliteitspotgrond en minder goede potgrond.


Potgrond bevat doorgaans witveen, zwartveen, kokos, compost en klei. Al deze grondsoorten hebben hun eigen uitwerking op de groei en bloei van de planten in uw tuin. Het hoofddoel van potgrond is om de planten zo sterk en gezond mogelijk te maken. De verhoudingen van de verschillende grondsoorten bepalen vaak de kwaliteit van de potgrond en voor welke plant de potgrond bedoeld is. Voor een optimale groei en bloei van uw planten is het belangrijk dat u de juiste potgrond kiest.
 

Hoe herken je kwaliteitspotgrond?

Niet iedere potgrond is geschikt voor een optimale groei van uw planten, kwaliteitspotgrond herkent u aan verschillende factoren. Ten eerste heeft kwaliteitspotgrond een grove structuur, deze grove structuur zorgt ervoor dat de potgrond water en lucht goed vasthoud wat goed is voor uw planten. De tweede factor waaraan u kwaliteitspotgrond kunt herkennen is de bruinachtige kleur, terwijl minder goede potgrond vaak zwart van kleur is. Deze zwarte kleur wordt veroorzaakt door de vele hoeveelheid compost die er in zit, compost is een goedkope grondstof welke vaak ziektes en onkruidzaden met zich meedraagt. Verder is het zo dat u van goede potgrond geen vieze vingers krijgt en van mindere potgrond wel, dit komt tevens door de hoeveelheid compost die er in zit.

Ten slotte is kwaliteitspotgrond te herkennen aan een hogere prijs. In minder goede potgrond zit vaak, naast veel compost, veel zand. Compost en zand zijn twee goedkope grondstoffen waardoor de prijs voor deze potgrond doorgaans lager ligt. De kwaliteitspotgrond bevat duurdere grondstoffen welke beter zijn voor uw planten waardoor de prijs voor deze potgrond daarom ook hoger ligt. Wilt u verzekerd zijn van kwaliteitspotgrond? Ga dan voor de potgrond van DCM, deze potgrond voldoet aan alle bovenstaande eisen en zorgt voor een optimale groei en bloei van uw planten!