Verzendkosten, bezorginstructies en meer

Op deze pagina vind je terug:
Volg jouw bestelling
Express Deal
Verzendkosten
Ophalen
Bezorging grote artikelen
Compact verpakt
Bezorging op postbusadres
Verkeerd artikel ontvangen?
Onverwacht een pakketje ontvangen?
Oude apparatuur milieuvriendelijk verwerken?
Duurzaam verpakt

Volg je bestelling

Voor elk product in onze winkel is een indicatieve levertijd aangegeven. Populaire items uit ons assortiment ontvang je normaliter binnen twee werkdagen op de gewenste locatie. Recente informatie over je bestelling is beschikbaar in je account.

> Naar jouw bestellingen

Heb je jouw pakket van Tuinexpress nog niet ontvangen?

Soms leveren wij een bestelling in delen op verschillende momenten uit. Dat komt omdat wij, maar ook een van onze partners het door jou bestelde product kan verzenden. Schrik dus niet wanneer jouw bestelling nog niet compleet is afgeleverd. Je kunt de volgende stappen ondernemen om meer duidelijkheid te verkrijgen rondom de levering van jouw bestelling.

 • Raadpleeg jouw account om te kijken of alle bestelde producten al zijn verzonden.
 • Controleer jouw mail, of bekijk in de track & trace uit hoeveel pakketten een zending bestaat.
 • Wanneer alles op afgeleverd staat, vraag dan even bij de buren na of zij een pakket in ontvangst hebben genomen.
 • Als alles correct lijkt en je jouw pakket nog steeds niet hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Geen volgcode beschikbaar?

Er zijn situaties waarin we geen volgcode (track & trace) aan kunnen bieden voor bepaalde bestellingen, omdat ze zonder label worden verstuurd. Je kunt echter de meest recente status van je pakket bekijken in jouw account. Natuurlijk proberen wij je per mail zo goed mogelijk te informeren over de voortgang van de zending.

Express Deal

Wat zijn jouw voordelen en de voorwaarden?

> Bekijk de Express Deal

Verzendkosten

Bij elke bestelling worden verzendkosten in rekening gebracht, afhankelijk van de bestemming en het soort artikel. Hieronder tref je informatie over de diverse leveringsopties, het transport van goederen en de bijbehorende kosten.

Standaard verzending (binnen Nederland en België)

 

Type Details Kosten
Pakketpost Levering door Tuinexpress NL € 5,99 & BE € 6,99
PostNL groot pakket zending Levering door Tuinexpress NL € 19,95 & BE € 24,95
PostNL 2-mans zending Levering door Tuinexpress NL € 29,95 & BE € 34,95
Transmission vrachttransport Levering door Tuinexpress NL € 29,95 & BE € 34,95

Ophalen

Helaas is het niet mogelijk om bestelde artikelen zelf af te halen bij Tuinexpress. Om de veiligheid te waarborgen, is ons magazijn niet open voor het bezichtigen van producten of het afhalen van bestellingen. Daarnaast beschikken wij niet over een showroom. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Is de optie 'Afhaalpunt kiezen' niet beschikbaar?

Dit betekent dat het desbetreffende product niet geleverd kan worden bij een afhaalpunt. Deze beperking geldt vooral voor grote artikelen die vanwege ruimtegebrek niet bij afhaalpunten bezorgd kunnen worden, alsook voor producten die gevaarlijke stoffen bevatten en onderworpen zijn aan veiligheidsvoorschriften, en soms voor artikelen van partners.

Kan iemand anders het pakket ophalen?

Ja, dat kan. We zullen in dat geval de gegevens van het legitimatiebewijs van die persoon registreren.

Heb je het pakket niet op tijd opgehaald?

Als de maximale bewaartijd, zoals vermeld in onze e-mails, is verlopen, word je pakket automatisch teruggestuurd. Je krijgt dan een terugbetaling, we adviseren je om de bestelling opnieuw te plaatsen. Als je tijdig informeert dat je het opnieuw wilt ontvangen, dan verzenden wij het opnieuw.

Bezorging grote artikelen

Bezorging door Tuinexpress

Dit omvat producten zoals tuinmeubelen, speeltoestellen, vijverbakken en meer. Bij onze standaard levering worden de artikelen tot aan de drempel van je voordeur geleverd. Het uitpakken, verplaatsen en installeren van deze producten is jouw eigen verantwoordelijkheid, aangezien wij geen installatiediensten bieden voor dergelijke artikelen.

Levering door partners van Tuinexpress

Ook door onze partners worden artikelen tot aan de drempel van je voordeur geleverd. Het uitpakken, verplaatsen en installeren van deze producten is jouw eigen verantwoordelijkheid, aangezien wij geen installatiediensten bieden voor dergelijke artikelen.

Compact verpakt

De verkooppartners van Tuinexpress versturen hun producten vanuit verschillende locaties, wat kan betekenen dat je bestelling in meerdere pakketten aankomt. We proberen om milieuredenen zo veel mogelijk artikelen in één levering te verzenden. Check in je account of dit ook voor jouw bestelling van toepassing is. Mochten we niet alles tegelijk kunnen leveren, dan bieden we in overleg de mogelijkheid om de artikelen apart te verzenden.

Bezorging op postbusadres

Op een postbusadres kun je veel artikelen laten bezorgen, maar er zijn bepaalde uitzonderingen:

 1. Bezorgingen uitgevoerd door partners van Tuinexpress
 2. XL- of palletzendingen
 3. Artikelen die meer dan 12 kilo wegen.

Verkeerd artikel ontvangen?

Onze excuses dat je een verkeerd artikel hebt ontvangen. We adviseren je om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice. Zij zullen je verdere instructies geven over hoe je het artikel kunt retourneren en hoe je het juiste artikel kunt ontvangen.

Onverwacht een pakketje ontvangen?

Heb je onverwachts artikelen ontvangen die je niet hebt besteld? Dit kan om verschillende redenen gebeurd zijn:

Niet geadresseerd aan jou?

Er is mogelijk iets mis gegaan, het is raadzaam om snel contact op te nemen met de klantenservice.

Geadresseerd aan jou, zonder betaalinstructie?

Indien het artikel onverwacht bezorgd is en het blijkt een geschenk te zijn, voorzien van een persoonlijke boodschap, dan hoef je verder geen actie te ondernemen en mag je het cadeau behouden.

Geadresseerd aan jou, met betaalinstructie?

In dit geval betreft het een foutieve bestelling. Om betalingsherinneringen te vermijden, is het belangrijk dat je direct contact opneemt met de klantenservice.

Oude apparatuur milieuvriendelijk verwerken

Koop nieuwe elektrische apparatuur, recycle de oude op een milieuvriendelijke manier via een Tuinexpress-partner? Overweeg je de aankoop van nieuwe elektrische apparatuur en wil je jouw oude apparaat milieuvriendelijk laten verwerken via een partner van Tuinexpress? Neem dan contact op met de betreffende partner om te vragen of zij je oude apparaat kunnen overnemen. Let op: deze regeling is uitsluitend van toepassing op producten die je via Tuinexpress hebt aangeschaft.

Koop nieuwe elektrische apparatuur, recycle de oude op een milieuvriendelijke manier via Tuinexpress? Overweeg je de aanschaf van nieuwe elektrische apparatuur en wil je jouw oude apparaat op een milieuvriendelijke manier laten verwerken via Tuinexpress? Bestel een nieuw elektrisch apparaat bij Tuinexpress en lever je oude apparaat kosteloos in. De inname van je apparaat is definitief, en het wordt verwerkt volgens de huidige milieuregels en wettelijke voorschriften. Mocht je pakket groter of zwaarder zijn dan onze standaard voorwaarden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Aanmelden apparatuur

 • Het oude apparaat is leeg en schoon, vrij van vloeistoffen en vetten.
 • Het nieuwe apparaat moet dezelfde grootte hebben als het oude apparaat.
 • Het pakket wordt enkel meegenomen als er voldoende ruimte is in de bus van de bezorger.
 • Maak een verzendlabel aan via jouw.postnl.nl/versturen en kies voor 'Pakket', selecteer Nederland als land van bestemming en kies '0-23 kg' als formaat.
 • Het adres voor de retourzending is: Tuinexpress B.V. - Middelweg 6B - 5253CA - Nieuwkuijk
 • Plak het verzendlabel op de doos en mail een overzicht van de betaling naar info@Tuinexpress
 • De kosten worden met terugwerkende kracht door Tuinexpress vergoed.
 • Plaats het pakket bij de voordeur zodat de bezorger het kan meenemen.

Aanmelden klein apparatuur

 • Zit in een stevige verpakking.
 • Is leeg en schoon, vrij van vloeistoffen en vetten.
 • Losse componenten zijn goed ingepakt en beveiligd.
 • Afmetingen van minder dan 175 x 78 x 58 cm.
 • Weegt minder dan 30 kilogram.

Duurzaam verpakt

Gerecycled verpakkingsmateriaal

Tuinexpress kiest ervoor om duurzaam te verpakken door gebruikte dozen te hergebruiken of te verwerken tot opvulmateriaal. Door dit beleid verminderen we onze impact op het milieu door afval te verminderen en het gebruik van nieuwe materialen te beperken. Dit stelt ons in staat om onze zendingen op een meer verantwoorde en duurzame manier te verzenden, terwijl we onze klanten blijven voorzien van hoogwaardige producten die veilig en goed beschermd zijn tijdens het transport. Wij geloven dat onze inzet voor duurzaamheid niet alleen het juiste is om te doen voor het milieu, maar ook bijdraagt aan onze verantwoordelijkheid om als bedrijf bij te dragen aan een gezonde planeet voor toekomstige generaties.

Controleer jouw bestelling

Het is belangrijk op te merken dat ons duurzame verpakkingsbeleid betekent dat een verpakking soms kan beschikken over elementen die niet altijd van Tuinexpress afkomstig zijn. Echter, dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de verpakking of de inhoud van het pakket. We raden onze klanten aan om het label van Tuinexpress te controleren, waarop het bestel- of verzendnummer vermeld staat, om er zeker van te zijn dat het pakket correct is aangekomen en om eventuele vragen over het pakket aan ons door te geven. We staan altijd klaar om onze klanten te helpen en eventuele vragen te beantwoorden om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met hun aankoop en het leveringsproces.

Verpakkingen van partners

Het is mogelijk dat een pakket afkomstig is van een partner van Tuinexpress, aangezien Tuinexpress samenwerkt met verschillende partners om een breed scala aan producten aan te bieden. Hoewel Tuinexpress duurzame verzending stimuleert, kunnen de verpakkingsmethoden van partners verschillen en kan Tuinexpress niet verantwoordelijk worden gehouden voor de verzending van deze pakketten. Mocht je niet tevreden zijn met de verpakking van een ontvangen pakket, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Tuinexpress. Tuinexpress zal contact opnemen met de betreffende partner om een duurzamere verzendoplossing te adviseren.

Artikel beschadigd of defect ontvangen?

Indien je een beschadigd of defect artikel hebt ontvangen, kun je binnen de retourperiode gebruikmaken van de mogelijkheid om het artikel terug te sturen. Dit kun je regelen door contact op te nemen met de klantenservice, Om de schade beter te kunnen beoordelen hebben wij de volgende informatie nodig:

 • Korte beschrijving wat er ondeugdelijk aan het artikel is
 • Duidelijke foto of video waarop dit zichtbaar is


Wij adviseren de artikelen (nog) niet aan ons te retourneren. We gaan de ondeugdelijkheid aan de hand van de aangeleverde foto’s op afstand beoordelen en nemen vervolgens binnen 2 werkdagen contact met je op. Onze excuses voor het ongemak.