Filter op
Prijs
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 30 ...
€ 45,95
1 uitvoering
Strelitzia nicolai XL kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 30 ...
€ 45,95
1 uitvoering
Strelitzia nicolai XL kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 26 ...
€ 79,95
1 uitvoering
Strelitzia nicolai L kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 26 ...
€ 79,95
1 uitvoering
Strelitzia nicolai L kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 30 ...
€ 79,95
1 uitvoering
Strelitzia nicolai P kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 30 ...
€ 79,95
1 uitvoering
Strelitzia nicolai P kamerplant Plantenwinkel.nl

Strelitzia kopen?

Ben je op zoek naar een prachtige grote groene plant die jou ook nog eens kan voorzien van een stel mooie bloemen? Bekijk dan eens Strelitzia! De Strelitzia is een kamerplant die het met name goed doet op een lichte plek, dit is ontzettend belangrijk om de kamerplant goed tot bloei te kunnen laten komen. Het tot bloei laten komen van een Strelitzia is in Nederland ontzettend moeilijk, maar het is wel mogelijk! De bloeiende kamerplant kun je in de zomer zelfs het beste buiten zetten om de kans op zijn erg mooie bloem te vergroten. Mochten de bloemen bij jou niet uit willen komen? Niet getreurd, want de Strelitzia beschikt ook over ontzettend mooie grote groene bladeren. De balderen brengen een jungle gevoel naar eigen huis! Benieuwd naar deze prachtige plant? Bekijk snel ons assortiment met bloeiende kamerplanten. Meer weten over een Strelitzia? Lees dan gauw nog eventjes verder!

Oorsprong van de Strelitzia

De Strelitzia kent met name vanwegen zijn prachtige bloem verschillende benamingen. De bekendste namen zijn: Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant, De Bird of Paradise en natuurlijk vogelkopbloem. De originele benaming van deze prachtige plant eert echter de naam van Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Zij was echtgenote van koning George de III uit het VK. De plant vind zijn oorsprong in de Amazone van Zuid-Afrika, het is dus een prachtig exotisch exemplaar.

Eigenschappen van de Strelitzia

De Strelitzia kan in het wild tot wel tien meter hoog worden. In jouw woonkamer hoef je hier gelukkig niet zo bang voor te zijn. Een plant past zich aan in de ruimte die hij heeft. Dit geld met name voor de wortels. De plant zal in een woonkamer makkelijk twee meter hoog worden. Dit geld voor alle soorten. Zowel de bladeren als de stengels zijn lang van formaat. De bladeren worden vrij breed. Weest niet bang voor gescheurde bladeren. Dit kan onder normale omstandigheden bij de Strelitzia al ontstaan en heeft geen impact op de groei. Het blad zal ondanks dat deze is gescheurd gewoon verder groeien. De bloem van een Strelitzia is uitzonderlijk en erg prachtig. Van oorsprong heeft de Strelitzia witte bloemen met zwarte tinten.

Verzorging van een Strelitzia

De Strelitzia vraagt om een zonnige standplaats en heeft daarom veel water nodig. Houdt er rekening mee dat je de plant met name in de zomer minimaal 2x per week water geeft. Let op, liever te weinig dan teveel water. Een kamerplant kan van verdorde wortels herstellen, van wortelrot helaas niet meer. In de winter zal de plant minder water verdampen, je kunt hem dan eens in de week water geven. Schat dit in door even aan de bodem te voelen of door het vochtgehalte op te nemen met ene vochtigheidsmeter. De Strelitzia houdt van veel licht, maar niet van veel zon. Mocht je hem toch op een zonnige omgeving willen plaatsen, laat de plant hier dan eventjes aan wennen. Dit kun je doen door de plant vroeg in het voorjaar in de buurt van zijn nieuwe plek te plaatsen. Zet de Strelitzia steeds dichterbij het raam en de plant zal langzaam wennen. Zo kun je verbrande balderen voorkomen. Toch last van verbrande bladeren? Je kunt verbrande stukken er gemakkelijk vanaf knippen met een schaar.

Strelitzia Online bestellen?

De Strelitzia is dan misschien wel groot van formaat, maar ook deze plant kun je vertrouwd online bestellen. Een Strelitzia Nicolai of Reginae wordt bij ons vers aangeleverd door kwekerijen. Wij verpakken de planten zorgvuldig waardoor ze klaar zijn voor een veilig transport. Na verzending zal jouw Strelitzia binnen een a twee werkdagen thuis af worden geleverd! Onverwachts wat aanmerkingen op jouw bestelling? Neem dan gauw eventjes contact met ons op!

Meer weten over de Strelitzia?

Wil jij een Strelitzia bestellen maar heb je hier nog enige vragen over? Voor enige vragen over een Strelitzia kun je terecht bij een van onze specialiseten. Zij helpen jou graag verder met een passend advies. Hebben zij even geen antwoord op jouw vraag? Dan zoeken wij het natuurlijk even voor je uit! Meer weten over een Strelitzia? Neem gauw contact met ons op met behulp van onze contactpagina!