Filter op
Prijs
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Potmaat: 12 Breedte: ...
€ 17,95
1 uitvoering
Begonia maculata stippenplant S kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Potmaat: 12 Breedte: ...
€ 17,95
1 uitvoering
Begonia maculata stippenplant S kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 26 ...
€ 53,95
1 uitvoering
Bladbegonia break dance kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 26 ...
€ 53,95
1 uitvoering
Bladbegonia break dance kamerplant Plantenwinkel.nl

Op zoek naar een Begonia?

De Begonia is een artistiek plantje, de plant heeft een prachtig blad met speelse patronen. Een Begonia is daarnaast in een divers kleurenpallet beschikbaar. Daarbij heb je ook nog de bloeiende Begonia kamerplanten! Een andere leuke bijkomstigheid is het feit dat je de kamerplant ook nog eens gemakkelijk kunt onderhouden. De Begonia vraagt niet om ontzettend veel aandacht, maar hij is wel kieskeurig in zijn standplaats. Ben je benieuwd naar deze prachtige kamerplant? Lees dan gauw even verder of bekijk alvast ons assortiment met de leukste Begonia collectie!

Kenmerken van een Begonia

De leefomgeving van de Begonia is ontzettend gevarieerd. Zo kun je de Begonia van nature terugvinden in tropisch Afrika tot aan de hoge Himalaya gebergtes. De plant staat dan ook bekend om het feit dat hij zich prima naar zijn omgeving aan kan passen. Dit maakt dat de Begonia geen moeilijke snuiter is bij het kiezen van een standplaats. Het is echter wel van belang dat de Begonia voldoende licht op kan vangen, het liefst met wat direct zonlicht. De kamerplant is in ontzettend veel verschillende varianten beschikbaar. Zo heb je bloeiende Begonia’s maar en zijn ook bladbegonia’s. De bloeiende begonia’s bieden jou de vrolijkste bloemetjes met een zomerse uitstraling. De bladbegonia maakt daarentegen geen bloemen aan maar maakt veel goed door het ontwikkelen van de meest excentrieke balderen. De bladeren kunnen worden voorzien van de leukste patronen en hebben een divers keurenpallet. Je kunt hierbij denken aan groene, rode, paarse en zelfs donker gekleurde varianten. De Begonia is licht luchtzuiverend en giftig.

Begonia verzorgen

Exoterische kamerplanten vragen over het algemeen veel aandacht, gelukkig vraagt de prachtige Begonia om wat minder liefde. Je kunt de plant het best bij het raam neerzetten, zo kan hij lekker wat licht opvangen. Voorkom grote hoeveelheden met direct zonlicht. De waterbehoefte van deze kamerplant is echter niet aanzienlijk hoog. Je kunt de kamerplant iedere week wat water geven. Zorg hierbij voor het feit dat de kluit van de Begonia altijd licht vochtig blijft. Dit kun je gemakkelijk met de hand meten, vind je dit nog wat lastig? Dan kun je gebruik maken van een vochtigheidsmeter! Vaak worden exotische kamerplanten besprenkeld met water, bij de Begonia heeft dit echter geen enkele meerwaarde. Voor deze kamerplant kan het besprenkelen van de bladeren zelfs voor verbrande bladeren zorgen. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Heb je last van verbrande of verdorde bladeren? Dan raden wij aan om de met de hand te verwijderen. Heb je gele of bruine bladeren, dan kan het een teken zijn dat je jouw Begonia te veel water geeft.

Ziektes

Een Begonia last kan last krijgen van meeldauw, dit is een oppervlakkige schimmelaantasting. Heeft jouw Begonia hier last van? Dan raden wij aan om dit zo snel mogelijk te behandelen. Dit kun je op een natuurlijke manier doen, maak hierbij een cocktail van melk 40% en water 60%. Doe de vloeistof in een plantenspuit en besprenkel het over de schimmelaantasting.

Begonia online bestellen

Wij hebben een divers assortiment met leuke Begonia kamerplanten, je kunt de planten online bestellen. De kamerplanten worden zorgvuldig gecontroleerd op de kwaliteit, wij streven naar het aanleveren van een prachtige en gezonde plant. Onze platen worden daarom zorgvuldig verpakt en verzonden met betrouwbare vervoerders. Na verzending kun je de Begonia kamerplanten vaak al na een werkdag thuis in ontvangst nemen!

Meer informatie over de Begonia

Heb je een Begonia op het oog maar wil je graag nog wat meer aanvullende informatie? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten. Zij helpen jou graag verder bij het zoeken van een antwoord op al jouw vragen. Weten zij jou niet direct van een antwoord te voorzien? Dan zoeken zij natuurlijk graag het een en ander voor je uit! Neem snel contact op met behulp van onze contactpagina!