Filter op
Prijs
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 19 ...
€ 21,95
1 uitvoering
Vingerplant Fatsia japonica S kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 19 ...
€ 21,95
1 uitvoering
Vingerplant Fatsia japonica S kamerplant Plantenwinkel.nl

Vingerplant (Fatsia) kopen?

De Vingerplant is een bekende Nederlandse benaming voor de Fatsia. De Fatsia is een middel grote plant met frisgroene bladeren. De bladeren zijn groot van stuk en worden puntig opgesplitst in verschillende kleinere lobben. Deze mooie plant heeft een exotische en groenblijvende uitstraling. De plant heeft een volle structuur, perfect om die ene lege hoek in de kamer mee op te vullen. Een vingerplant kun je in een aantal varianten verkrijgen. Hierbij kun je met name verschil opmerken in de structuur en verschillende groentinten. Ook de potmaten zijn van groot belang bij het uitkiezen van jouw vingerplant. De potmaat duid de volwassenheid van jouw kamerplant aan. Hoe groter de pot maat hoe volwassener de plant. Een volwassen plant zal sneller groot en vol ogen. Als laatst is natuurlijk ook de verzorging van jouw kamerplant een belangrijke factor. Waar moet je nu precies op letten bij het verzorgen van jouw Fatsia. Heb jij interesse naar deze prachtige kamerplant? Neem dan snel een kijkje binnen onze collectie. Hieronder zullen wij je nog wat meer informatie geven over deze prachtige kamerplant!

Oorsprong & kenmerken van de vingerplant

De vingerplant valt onder de Araliaceae klimopfamilie. Je kunt deze frisse groene kamerplant van nature terugvinden in het zuiden van Japan. De plant beschikt over een groot blad met ongeveer acht lobben, hier heeft de plant ook zijn naam aan te danken. Fatsia is namelijk een oude Japanse benaming voor acht. In Europa wordt deze groene vriend gekweekt als kamerplant, maar wist je dat je dat de Vingerplant ook prima in de tuin kan worden geplaatst. Je moet hierbij alleen wel opletten, de plant is namelijk niet vorstbestendig. Op een beschutte plek is de plant winterhard. De plant kan mits hij de ruimte heeft, drie tot zes meter hoog worden. Een Vingerplant is van oorsprong een bloeiende plant. De bloemen zijn bolvormig en wit van kleur. Heb je de vingerplant in de tuin staan? Zet hem dan in de winter lekker binnen of verpak deze met behulp van een plantenhoes. Wanneer je hem naar binnen haalt kun je ook nog eens profiteren van de luchtzuiverende werking op jouw woonklimaat. Dit betekend voor jou een schonere lucht en een actievere houding!

Vingerplant verzorgen

Wil jij een vingerplant adopteren? Houdt er dan rekening mee dat de plant redelijk uitdagend is. Hij vraagt om redelijk wat liefde en is ook kieskeurig in het plekje dat je hem geeft. De Fatsia wenst een licht vochtige kluit. Wil jij helemaal aan de wensen van deze plant voldoen? Dan moet je de vingerplant een standplaats met veel indirect zonlicht geven. De plant zal je meerdere keren per week water moeten geven, hierbij zal je ook de bladeren regelmatig moeten besproeien. Verder zal je rekening moeten houden met het snoeien of verpotten van de plant of het behandelen van mogelijke ziektes. Lees gauw verder hoe jij jouw vingerplant moet verzorgen!

Vingerplant water geven

Als kamerplant is het met name van belang dat je de kluit van jouw Vingerplant goed vochtig houdt. Toch is het belangrijk dat je niet te veel water toedient. Geef de plant meerdere malen per week een slok met water. Voel voor de zekerheid of de kluit van jouw vingerplant nog steeds vochtig is. Pijl dit even met je eigen vinger of maak gebruik van een vochtigheidsmeter. Op die manier kun je voorkomen dat jouw vingerplant te natte voeten krijgt. Natte voeten kan resulteren wortelrot, dit kan niet meer herstellen. Verdorde wortels kunnen daarentegen nog wel herstellen! Verder kun je de plant om de dag besproeien. Dit houdt de bladeren stukken mooier, daarnaast helpt het om luist tegen te gaan. In de winter is de waterbehoefte een stuk lager. Je hoeft de plant dan aanzienlijk minder te bewateren en te besproeien.

Vingerplant verpotten en bemesten

Een Vingerplant is van nature een snelle groeier, hij heeft daarbij niet heel veel voeding nodig. Dat betekend echter wel dat je hem wat sneller zal moeten verpotten. Een plant wordt vaak aangeleverd in zijn kweekpot. Een kweekpot is vaak echter net wat te klein. Wij raden daarom aan om de Fatsia direct na levering een keer te verpotten. Het verpotten van de Vingerplant kan in een nieuwe pot die twintig procent groter is dan zijn voorganger. Dat komt neer op een pot die ongeveer twee potmaten groter is. Door de plant in een dergelijke pot te plaatsen heeft hij genoeg ruimte om verder te kunnen groeien en toch alle voedingsstoffen goed tot zich te nemen. Daarbij raden wij altijd aan om eens in het halfjaar wat nieuw voedzaam potgrond in de pot aan te brengen.

Vingerplant ziektes

Een vingerplant kan last krijgen van ziektes en plagen. Dit kunnen met name verschillende soorten luis zijn. In veel gevallen kun je deze voorkomen door het besproeien van de plant. Daarbij is het ook mogelijk om wanneer je er last van hebt, de luizen van de bladeren af te spoelen. Mocht dit niet baten? Maak dan gebruik van organisch meststof om de hardnekkige plagen te bestrijden.

Vingerplant online kopen?

Wil jij een Vingeplant bestellen? Bij ons profiteer je van een ruime collecte met gezonde Fatsia’s. De Vingerplant wordt zorgvuldig verpakt en verzonden met betrouwbare pakketdiensten. Na verzending kun jij jouw vingerplant binnen een a twee werkdagen thuis in ontvangst nemen!

Meer informatie over een vingerplant?

Mis je in deze blog nog wat informatie over de vingerplant of wil je graag een goed advies? Wanneer je graag wat meer te weten komt over onze vingerplant kun je contact opnemen met een van onze specialisten. Zij zoeken graag het een en ander voor jou uit om een goed advies te kunnen bieden. Je kunt gemakkelijk contact met ons opnemen met behulp van de gegevens op onze contactpagina!