Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Bestrijd overtollig vocht in en om het huis met een vochtvreter.

Last van te veel vocht in en om het huis? Een juiste oplossing is dan het gebruik van een vochtvreter. Een vochtvreter neemt het overtollige vocht uit de lucht op en vangt dit op in een lekbak. Het is een belangrijk middel tegen het bestrijden van vocht, condens en natuurlijk tegen muffe geurtjes. Voor het bestrijden van vocht heb je twee componenten nodig, een lekbak en de kleine kristallen die vocht opnemen. Over het algemeen gaat een vulling zo'n twee à drie maanden mee. Daarna zal je het natuurlijk een keertje moeten vervangen. Het vervangen van de vochtvreter is nodig wanneer het spul volledig is opgelost in de lekbak. Om het materiaal te vervangen kun je het best gebruik maken van navul kristallen die voor een bepaald type lekbak zijn bedoeld. Er zijn namelijk verschillende hoeveelheden vochtvreters te verkrijgen, die ieder weer een andere hoeveelheid aan vierkante meters kan bestrijden.

Vochtvreter op een stabiele plek plaatsen

Het is handig om een vochtvreter op een bepaalde manier te legen. Haal de lekbak voorzichtig van zijn plek af, want hij zit waarschijnlijk vol met water. Zet de vochtvreter op een plek neer die vochtig mag worden. Haal het zakje uit het apparaat en gooi deze in de vuilnisbak. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het bakje leeggooien in de gootsteen, wasbak of toilet. Een apparaat met kristallen bevat natuurlijk geen zakje. Hierbij is het ook de bedoeling dat je het bakje vult met alleen de kristallen. Navulling van de vochtvreter is verkrijgbaar in normale neutrale geuren, maar ook in de geur lavendel. Met behulp van de lavendel zullen muffe luchtjes nog sneller verdwijnen.

Het navullen van een vochtvreetapparaat

Wanneer je de vochtvreter na gaat vullen, kun je dit vrij gemakkelijk doen. Je haalt de deksel van de lekbak af en knipt de zak met het vochtvreetmateriaal open. Je haalt de na vul zak uit de verpakking en legt deze in het bovenste bakje. Zorg ervoor dat je de randen van het zakje goed in het lekbakje duwt. Zo kan er niet toevallig wat vocht naast druppelen wanneer de vochtvreter zijn werk doet. De vochtvreter plaats je daarna op een vlakke of stabiele ondergrond, zo kun je morsen voorkomen. Let er goed op welke hoeveelheid aan vochtvreter je gebruikt. Afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt, zal je ook een grotere of kleinere lekbak nodig moeten hebben. Navulling van 450g zal werken in ruimtes van ongeveer 45 vierkante meter en navulling van 1kg zal werken in ruimtes tot wel 100 vierkante meter.

Vochtvreter in of om het huis plaatsen

Een vochtvreter kun je op verschillende plekken in en om het huis plaatsen, zo is een vochtvreter geschikt voor in een camper, boot, auto, schuur, meterkast, kruipruimte, kledingkast, logeerkamer, keukenkast, tuinhuis, tuinkast, wasruimte, kluis en natuurlijk op zolder. Wanneer je een vochtvreter gaat plaatsen is het hoofdzakelijk belangrijk dat je deze op een stabiele en vlakke ondergrond plaatst. Je wil natuurlijk niet dat de lekbak omvalt wanneer hij vol zit met water of het vochtvreetmateriaal. Zorg dus dat het doosje niet scheef staat en kijk eventueel ook of hij niet op een plek staat die zelf ook relatief onstabiel is. Wanneer je niet helemaal overtuigd bent van de plek waarop de vochtvreter staat, maar het wel een ruimte is die je graag wilt bestrijden tegen vocht. Dan kun je er ook voor kiezen om het spul eventueel in een bakje of extra teiltje te zetten. Zo kunnen er geen kringen of kleine waterschades ontstaan op de wat gevoeligere plekken.

Een betrouwbare en handige oplossing voor het bestrijden van vocht.

Vochtvreter is een handige en betrouwbare oplossing voor in en om het huis. Overtollig vocht kan er namelijk voor zorgen dat muffe geurtjes in een ruimte ontstaan en dat schimmels en dergelijke, gemakkelijk de kans krijgen om te werk te gaan. Zoals eerder beschreven is vochtvreter te verkrijgen in verschillende varianten. Let er dus goed op welke vorm van vochtvreter voor jou het beste zou kunnen werken. Houdt hierbij goed in gedachte hoeveel vierkante meter je wilt bestrijden en of je muffe luchtjes zo snel mogelijk wilt voorkomen of wilt vervangen voor een heerlijke lavendelgeur!
  Meer informatie over vochtbestrijding? Wil je graag wat meer informatie over het bestrijden van vocht of vochtvreter? Kijk dan gerust eens verder in ons ruime assortiment aan vochtbestrijdingsmiddelen. Heb je een dringende vraag en kun je zelf eventjes niet tot en oplossing komen. Geen probleem, neem dan gerust eventjes contact met ons op. Wij denken graag met je mee naar een oplossing. Om een zo goed mogelijk antwoord te verkrijgen, kun je het best een mail sturen naar, wij zullen zo spoedig mogelijk een antwoord geven! Onze contactgegevens zijn terug te vinden op onze contactpagina!