Filter op
Prijs
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 24 ...
€ 41,95
1 uitvoering
Pachira aquatica gevlochten L Geldboom Kamerplant
Levertijd: niet leverbaar
  Specificaties: Potmaat: 24 ...
€ 41,95
1 uitvoering
Pachira aquatica gevlochten L Geldboom Kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 27 ...
€ 73,95
1 uitvoering
Pachira aquatica gevlochten XL Geldboom Kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 27 ...
€ 73,95
1 uitvoering
Pachira aquatica gevlochten XL Geldboom Kamerplant Plantenwinkel.nl

Op zoek naar een Pachira?

De Pachira is een prachtige kamerplant met een bijzondere uitstaling. De Pachira beschikt over meerdere houten stammen die sierlijk in elkaar zijn gewoven. Een geldboom is in een aantal verschillende varianten beschikbaar. De bladeren hebben veel van elkaar weg, maar met name de stam oogt weldegelijk andere broers en zussen. De Pachira staat ook wel bekend als de Geldboom, Money Plant of de Watercacao. De plant heeft zijn naam te danken aan een bijgeloof waarbij men in het Verre Oosten van mening is dat de balderen geld kunnen vangen. Ben jij geen kei in het onderhouden van jouw kamerplanten? Dan is de Pachira een goed alternatief. De plant is gemakkelijk te onderhouden. Ben je benieuwd naar de Pachira? Neem gauw een kijkje binnen ons assortiment of lees voor meer informatie gauw eventjes verder!

Eigenschappen van de Pachira

De Pachira kun je van nature terugvinden in de moerassen van Oost Brazilië, hier kunnen zij soms wel een hoogte van twintig meter bereiken. Gelukkig is dit in jouw huiskamer niet het geval, dat komt omdat hij door een pot wordt beperkt in de groeiruimte. In de natuur kan de Pachira prachtige vruchten laten groeien, als kamerplant zal de geldboom niet to bloei komen. Gelukkig maken de mooie stam en de prachtige groene bladeren veel goed. De bladstelen kunnen namelijk vrij groot worden, soms tot wel 25 centimeter lang! Door de prachtige stam en mooie lange bladeren brengt de Pachira een elegante sfeer bij jou in de kamer aan. De Pachira is licht giftig en vormt niet direct een gevaar voor kinderen of huisdieren. Benieuwd? Bekijk snel alle Pachira bomen waarmee je jouw kamer prachtig aan kunt kleden.

Pachira verzorgen

De verzorging van een kamerplant begint bij de standplaats die je de plant kunt bieden. De Pachira staat het liefst op een plek waar hij lekker veel licht op kan vangen. Daarbij wenst de Pachira niet al te veel direct zonlicht, hier kan hij wat minder goed tegen. Te veel direct zonlicht kan resulteren in verbrande balderen. De Pachira is een makkelijke groene vriend, de verzorging is namelijk geheel anders dan die van andere kamerplanten. De Pachira vraagt iedere drie weken om een plens met water. Je hoeft de plant pas weer water te geven op het moment weer droog aanvoelt. Controleer voordat je de plant water geeft even of de bodem droog aanvoelt. Wil je wat specifieker aan kunnen voelen wat de vochtbehoefte van jouw planten is? Maak dan gebruik van een vochtigheidsmeter. Het kan natuurlijk voorkomen dat je de plant net wat te weinig water geeft. Dit kun je gemakkelijk herkennen aan bruin wordende bladeren.

Pachira online bestellen

Wil jij een Pachira online bestellen? Bekijk dan snel ons ruime assortiment met Pachira kamerplanten. De planten worden vers aangeleverd door een nauwkeurige kwaliteitscontrole. Alle Pachira bomen worden vers aangeleverd door onze kwekerijen. Bij binnenkomst worden ze zorgvuldig door onze medewerkers gecontroleerd op kwaliteit. Zijn ze goedgekeurd? Dan worden ze met de nodige zorg verpakt en verzonden met betrouwbare bezorgpartners. Binnen een a twee werkdagen kun jij jouw groene vriend in ontvangst nemen!

Meer weten over de Pachira kamerplant?

De geldboom is in een aantal verschillende varianten beschikbaar. Heb je een vraag over de Pachira of wil je simpelweg wat meer informatie. Stel jouw vragen dan snel aan een van onze specialisten. Wij helpen jou graag verder bij het uitzoeken van een Pachira voor jouw woon, slaap of eetkamer. Kunnen wij jouw vraag niet direct beantwoorden? Dan zoeken wij natuurlijk de benodigde informatie even voor je op. Voor meer informatie kun je gauw contact opnemen met behulp van onze contactpagina!