Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Specificaties: Inhoud: 25 liter ...
€ 12,95
1 uitvoering
DCM zwarte grond 25 liter
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Specificaties: Inhoud: 25 liter ...
€ 12,95
1 uitvoering
DCM zwarte grond 25 liter DCM

Op zoek naar tuingrond?

Om een gezonde groei voor jouw tuinplanten te kunnen garanderen, is het belangrijk om te beginnen bij een goede basis. De bodem van jouw tuin is hierbij een van de belangrijkste aspecten. Om al jouw planten een gezonde groei te kunnen bieden, zijn er verschillende soorten tuingrond beschikbaar. Waar moet je echter op letten bij het kiezen van de juiste tuingrond? Een bodem kun je onderscheiden op basis van leem, zand of teelgrond. Iedere bodem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om iedere plant een perfecte verhouding te bieden  worden er voor verschillende gewassen specifieke tuingrond ontwikkeld. Wil je verschillende gewassen in jouw tuin plaatsen? Analyseer dan van tevoren goed over welk type bodem jij in de tuin beschikt. Je kunt ook een perfecte bodem realiseren door verschillende soorten bodems met elkaar te combineren. Let op dat je hierbij gebruik maakt van de juiste verhoudingen.

Een gezonde tuingrond

Naast de verschillende soorten bodems is ook de PH-waarde van jouw bodem ontzettend belangrijk. Wil jij een gezonde bodem, dan zal de PH-waarde ongeveer tussen de 5,5 en 6,5 in moeten liggen. Beschik je over een zure tuingrond, dan kunnen voedingsstoffen slecht op worden genomen. In dit geval kan men de bodem het best voorzien van kalk. Beschik je juist over een Alkalische tuingrond? Zorg er dan voor dat je essentiële voedingstoffen in de tuin aanbrengt. Kies hierbij voor een meststof of maak gebruik van compost. Er zijn hierbij echter enige uitzonderingen, sommige planten vragen om een lagere of hogere PH-waarde. Weet je niet goed welke PH-waarde door jouw planten gewenst zijn? Zoek het dan eventjes op of raadpleeg een van onze medewerkers voor wat extra informatie!

Universele tuingrond

Wanneer je nog niet over de nodige tuingrond beschikt, dan kun je ook kiezen voor een universele tuingrond. Een universele tuingrond is voorzien van een juiste verhouding met zand, turf en humus. Door een juiste verhouding is de universele tuingrond rijk aan organische stof waarmee jij voor al jouw planten een gezonde groei zou kunnen waarborgen. Een universele tuingrond is niet alleen geschikt voor jouw borders, maar je kan dit type tuingrond ook gemakkelijk gebruiken voor al jouw bloempotten of plantenbakken. Wil jij een plant in de tuin voorzien van een daarvoor speciaal bedoelde tuingrond? Graaf dan eerst een wat dieper en ruimer gat dan je normaliter zou doen bij het plaatsen van een niet gewas. Door meer ruimte te creeren, kun je de wortels van de planten beter omringen met de speciale tuingrond.

Wil jij meer weten over tuingrond?

Tuingrond komt in verschillende vormen en maten. Weet jij niet goed welke tuingrond je nodig hebt of hoeveel je ongeveer nodig zou moeten hebben om jouw planten een gezonde groei te kunnen bieden? Neem dan even contact op met een van onze klantenservice medewerkers. Zij helpen jou graag verder bij het kiezen van de juiste tuingrond of door jou simpelweg te voorzien van aanvullende informatie!