Wonen

Kleed je huis aan met de juiste handige en sfeervolle woonaccessoires!

woonaccessoires zijn ontzettend veel verschillende elementen die je samen kunt combineren om dat extra beetje sfeer in huis te verkrijgen. Iedereen kent hierin natuurlijk een eigen smaak en stijl. De een is bijvoorbeeld wat uitbundiger dan de ander, maar dat wil niet zeggen dat er dan niet genoeg woonaccessoires te vinden zijn. Er zijn namelijk ook genoeg producten die iets minder opvallen maar wel een sfeervolle bijdrage kunnen leveren aan je woonkamer. Het aankleden van een woning met woonaccessoires, kun je zo gek maken als je zelf wil!

Het kiezen van de juiste woonaccessoires

Accessoires zijn dus de elementen die ervoor kunnen zorgen dat er een compleet beeld ontstaat binnen een woonkamer. Afhankelijk van de stijl van je huis en smaak zijn er heel erg veel verschillende soorten woonaccessoires te vinden, maar welke zijn nu eigenlijk het belangrijkst en waar moet je beginnen. Het komt vaak voor dat mensen niet heel goed waar ze moeten beginnen met het inrichten van hun huis of bij het kiezen van de juiste woonaccessoires. Een moodboard kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Op een moodboard is eigenlijk niks te gek. Je plaatst hier alles op dat je in jouw interieur een mooi item zou vinden Je kan hem online maken of gewoon op papier. Kijk bijvoorbeeld eens rond op Pinterest en laat jezelf inspireren. Kijk goed naar meubels, stoffen en kleuren die met elkaar matchen. Houdt dus goed in gedachten wat je wilt uitstralen en kijk naar de verschillende mogelijkheden om jouw stijl in huis te plaatsen.

Bestudeer je en ontdek je stijl

Uiteindelijk is het van belang dat je alle beelden en materialen naast elkaar legt en dat je deze vanuit verschillende invalshoeken bekijkt. Je zal gaan zien dat er een bepaald patroon in het moodboard zit en dat de verschillende artikelen, stoffen of kleuren een bepaalde match met elkaar hebben. Dit is waar je naar op zoek bent, want dit is bepalend voor jouw smaak op het gebied van woonaccessoires. Toch zijn er nog een aantal belangrijke aspecten die van invloed kunnen zijn in de keuze naar woonaccessoires zoals, het huidige interieur en de stijl van het huis. Het moodboard is wel een juist middel om op het juiste spoor te blijven qua stijl die je graag uit wil gaan stralen.

Passende kleuren voor je woonaccessoires

Een belangrijk aspect bij het kiezen van je woonaccessoires is de kleur. Zo kun je bij woonaccessoires het beste kiezen voor kleuren die enigszins hetzelfde uitstralen of hetzelfde zijn. Dit is een belangrijk element om rust uit te kunnen stralen in je woonkamer. Op het moment dat je veel verschillende kleuren gebruikt, zijn er teveel verschillende elementen en blikvangers, dit kan een woonkamer erg onrustig maken. Er zijn verschillende handige tools te vinden die je kunnen helpen bij het uitkiezen van kleuren die goed met elkaar matchen. Het is verstandig om hierbij ook te kijken naar meubels die je al in de woonkamer hebt staan. Zo kun je de kleuren binnen je woonaccessoires optimaal afstemmen. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer je nieuwe woonaccessoires aanschaft die niet matchen met de decoratie die je al in huis hebt staan. Maak dus van tevoren een selectie van je huidige accessoires. Welke vind je mooi, welke zijn aan vervanging toe en welke matchen natuurlijk het beste met elkaar.

Bekende en onbekendere woonaccessoires

Er zijn een aantal woonaccessoires die je vaak in huizen terug ziet komen zoals krukjes, manden, kandelaars en houten beelden of pilaren. Er zijn ook een hoop woonaccessoires waaraan je misschien nog nooit hebt gedacht. Zo kunnen ook de wat onbekendere woonaccessoires voor erg veel sfeer en rust zorgen in huis. Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden die er allemaal wel niet te vinden zijn, zullen we daarom wat dieper ingaan op verschillende woonaccessoire trends die ook in jouw huis voor een beetje extra gezelligheid kunnen zorgen.

Een groene omgeving in huis

Om te beginnen zijn kamerplanten natuurlijk een erg goede aanvulling op je interieur. Dat is ook niet gek, want planten worden door de eeuwen heen al langere tijd gebruikt als woonaccessoire. Gelukkig hoeven we het tegenwoordig niet alleen te houden op alleen de plant, want ook een bloempot kan tegenwoordig voor extra sfeer in huis zorgen. Er zijn erg veel verschillende bloempotten te vinden, zo heeft ieder huis wat wils. Daarnaast kun je plantenbakken ook perfect combineren met een plantenpilaar. Zo komen de potten nog beter tot hun recht door dat ze nog beter op zicht hoogt staan.

Combineer een mooie plant met de juiste bloempot

Bloempotten zijn veel voorkomende woonaccessoires en daardoor te vinden in verschillende vormen, soorten en maten. Er zijn een aantal belangrijke aspecten bij het plaatsen van bloemen of planten in een plantenbak. Zo kun je grote bomen natuurlijk beter in een lage bloempot of plantenbak stoppen. Wanneer je de pot iets meer op wilt laten vallen, kun je het beste kiezen voor een wat bredere pot. De boom of plant heeft dan ook nog eens een stuk meer ruimte om lekker te groeien.

Plant versus bloempot

De vraag is dus: waar wil je het perspectief op leggen? Op de bloemen/planten of de plantenbak. Dit is natuurlijk ook geheel afhankelijk van de bloem of plant. Heb je een veelzijdige plant of bloem met veel kleuren, dan wil je natuurlijk dat deze meer opvalt dan de pot. Is dit niet het geval, dan kun je ervoor kiezen om de bloembak wat meer op te laten vallen in je woonaccessoires. Je kunt zo bijvoorbeeld kiezen voor wat fellere kleuren of zelfs voor verlichte bloempot.

Kies een plantenbak die past bij zijn omgeving

Verder is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de omgeving waarin een bloempot of plantenbak plaatst binnen je woonaccessoires. Heb je een vierkante kamer? Dan kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een ronde pot, dit komt omdat je op deze manier de hoeken in een vierkante kamer beter kunt doorbreken. Daarnaast kun je dit perspectief in een woonkamer vergroten door verschillende grote en kleine bloempotten met elkaar te combineren.

Bloempot onderzetter

Niet iedere bloempot is gemaakt om te dienen als woonaccessoire. Soms kan het zo zijn dat je een pot voor buiten ook leuk zou vinden voor binnen. Je moet er dan rekening mee houden dat er in een buiten pot gaten zitten. Je zou dan eventueel kunnen kiezen voor een bloempot onderzetter, zodat je geen vlekken of water op je vloer krijgt. Dit kan eventueel ook voor een binnen pot, maar hierbij is dat niet noodzakelijk. Een binnen bloempot kan namelijk gemakkelijker buiten worden geplaatst. Vaak zitten er in binnen bloempotten voorgeboorde gaten. Wanneer je deze buiten wilt plaatsen moet je de gaten eerst doorboren. Als je dit niet doet kan de bak op den duur vol regenwater lopen, waardoor planten verzuipen.

Een rustgevend gevoel door stromend water

Streef je naar rust in je woonkamer, dan is een kamerfontein wellicht iets voor jou. Veel mensen denken niet direct aan een binnen fontein als woonaccessoire, terwijl het is bewezen dat stromend water bijdraagt aan een rustgevende omgeving. Kamerfonteinen zorgen daarnaast niet alleen voor een vorm van rust, maar ze zijn ook nog eens leuk om naar te kijken. Een binnen fontein geeft een gezellige sfeer door de warm gekleurde ledverlichting. Een fontein vervult dus twee verschillende functies. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een fontein in huis. Je kunt een binnen fontein gemakkelijk aansluiten, je hebt namelijk alleen maar stroom en water nodig. In de fontein zit al een waterreservoir en een waterpomp, gezamenlijk zorgen zij ervoor dat het water door de kamerfontein rond wordt gepompt. Ook hoef je je geen zorgen te maken om het materiaal. Een kamerfontein wordt namelijk hoofdzakelijk gemaakt door middel van polyresin. Dit materiaal is waterbestendig en gemakkelijk bewerkbaar. Dit resulteert in veel verschillende unieke modellen, uitwerkingen en mogelijkheden om er je woonaccessoires mee aan te vullen.

Sfeer voor in het donker

Niet alleen kamerfonteinen zijn gezellige sfeermakers binnen je woonaccessoires. Binnenverlichting is natuurlijk wel iets waar meer mensen over nadenken als je het hebt over sfeer in huis. Toch zijn er ook nog wat alternatieve lampen te verkrijgen die je niet overal in huis ziet staan. Zo heb je bijvoorbeeld ledverlichting in de vorm van een waskaars of heb je een snoer met gezellige lichtballen. Je hoeft deze lampen niet per se op te hangen, maar je kunt ze vaak ook goed verwerken in een decoratiestuk. Zo kun je de lichtgevende ballen bijvoorbeeld mooi in een glazen vaas verwerken of de waskaarsen tussen een mooi bloemstukje zetten. Ook heb je nog een mooi stel lampen dat je goed kunt gebruiken voor wat meer sfeer bij een feestje zoals lichtballen in verschillende kleuren of party verlichting met verschillende soorten licht peertjes.

Een net huis met behulp van woonaccessoires

Natuurlijk wil je niet alleen dat het gezellig is in huis, maar ook dat je genoeg mogelijkheden in je woonaccessoires hebt om je spulletjes op te bergen. Een bijzettafel is daarom onmisbaar in je interieur, je kunt er namelijk gemakkelijk al je hebben en houden op kwijt. Een bijzettafel hoeft daarom niet per se midden in je woonkamer te staan. Je kunt ze gemakkelijk gebruiken om de lege hoekjes en gaatjes in je woonkamer mee op te vullen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk een aantal bijzettafels met elkaar combineren in je woondecoratie. Zet bijvoorbeeld een aantal tafeltjes bij elkaar en zorg dat de een wat groter is dan de ander. Je kunt ze dan gemakkelijk onder of naast elkaar schuiven zodat de tafeltjes gezamenlijk een grotere tafel kunnen vormen. Doordat je veel verschillende soorten en maten hebt, kun je dus altijd wel een mooi plekje vinden die je op kunt vullen met een bijzettafel.

Kandelaars voor wat sfeer in het donker

Kaarsen of lampen die je aansteekt zijn natuurlijk de bron voor sfeer, maar ook een kandelaar of windlicht dragen zo hun steentje bij aan het creëren van een sfeervolle omgeving. Het is daarom wel zo mooi om te kiezen voor een windlicht of kandelaar dat bij je interieur past. Gelukkig zijn er daarom veel verschillende modellen en kleuren die geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Kaarsen kunnen zowel binnen als buiten voor de nodige sfeer zorgen. Daarnaast kunnen de kaarsen ook nog eens erg functioneel zijn, denk bijvoorbeeld een citroenkaars die de muggen in een omgeving kunnen verjagen.

Woonaccessoires voor een landelijk interieur

Heb je een landelijk interieur? Dan kun je beter kiezen voor wat grotere kandelaars die goed opvallen in je woonaccessoires. Je kan er ook voor kiezen om verschillende grote en kleine kandelaars met elkaar te combineren, zo zorg je er toch voor dat je net wat meer hebt om naar te kijken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een grote kaars of verschillende kleine kaarsjes. Grote kaarsen zorgen voor wat meer rust. Vooral wanneer je al verschillende kandelaars hebt staan. Zorg dus voor een goed contrast en kijk goed naar de hoeveelheid kaarsen of windlichten die je hebt staan.

Woonaccessoires voor een modern interieur

Heb je een modern interieur? Dan kun je het best kiezen voor lagere en eventueel ronde kandelaars. Houdt het vooral en egaal, voorkom te veel decoratie of accessoires in huis. Bij moderne woonaccessoires draait het vaak meer om subtiliteit en minimalisme. Je kan daarom het beste kiezen voor wat kleinere theelichtjes, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om je kandelaar op te vullen met moderne sfeerverlichting. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een lichtsnoer met lichtballen in leggen.

Tuinmeubelen voor in huis

Er zijn zo nog veel meer meubelen die zowel als tuindecoratie of als woonaccessoires kunnen dienen. Denk bijvoorbeeld aan kussens of plaids voor in de tuin. Deze zijn over het algemeen net zo comfortabel als kussens of plaids voor binnen. Daarnaast is tuindecoratie voor in de tuin een stuk beter beschermd, omdat ze iets beter tegen het weer kunnen dan al het materiaal voor in huis. Soms kan het daarom verstandiger zijn om te kiezen voor tuindecoratie die je dus ook in huis kunt gebruiken.  Ook wordt het een stuk gemakkelijker om de stijl uit je woning hiermee goed door te trekken naar de tuin. Dit zorgt voor meer rust in huis, doordat de verschillende kleuren en accenten zich zowel binnen als buitenshuis bevinden.


Wil je meer informatie over woonaccessoires?

Ben je op zoek naar meer informatie over woonaccessoires? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar om mee te denken en om al je vragen met betrekking tot wonen en het creëren van een sfeer in huis te beantwoorden. Onze contactgegevens kun je terugvinden op onze contactpagina!