Hoe kan ik mijn gazon verzorgen in februari?

Geschreven op maandag 30 januari

In februari worden de dagen alweer iets langer en kunnen de temperaturen stijgen. Vanaf nu kun je ook weer iets meer aan het tuinonderhoud gaan uitvoeren. Het gazon heeft in deze maand nog weinig onderhoud nodig, maar toch kunt u alvast de volgende klusjes oppakken.


Hierbij enkele nuttige tips:

  • Wanneer de temperaturen zijn gestegen kunt u de kale plekken in het gazon inzaaien. Doe dit alleen als de temperaturen wat hoger zijn en als het waterige zonnetje zich laat zien.
     
  • Tijdens de vrieskou is het nog steeds beter om niet over het gazon heen te lopen, dit kan het gras nog steeds beschadigen. Ook wanneer er water op het gazon ligt kunt u er beter niet overheen lopen. Hierdoor wordt de grond aangetrapt en verdwijnt de lucht, zo wordt de grondstructuur vernield en neemt de grond geen water meer op.
     
  • Wanneer er plassen water op het gazon blijven staan, is het noodzakelijk om deze door te prikken met een riek. Hierdoor zal overtollig water wegzakken.
     
  • Strooi kalk over het gazon om mosvorming te voorkomen zodat u in de zomer kunt genieten van een mooie, groene grasmat. Het gazon verzuurt automatisch waardoor de ph-graad van de grond daalt, daarom is het belangrijk om kalk te strooien waardoor de ph-graad weer stijgt.