Levertijd: 1 - 2 werkdagen
DCM Koemest bodemverbeteraar - 3 kg Puur ...
€ 14,95
1 uitvoering
DCM Koemestkorrels bodemverbeteraar - 3 kg
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
DCM Koemest bodemverbeteraar - 3 kg Puur ...
€ 14,95
1 uitvoering
DCM Koemestkorrels bodemverbeteraar - 3 kg DCM
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Puur organische gedroogde koemest voor een ...
€ 32,95
1 uitvoering
DCM gedroogde koemestkorrels 18 kg + 10% extra
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Puur organische gedroogde koemest voor een ...
€ 32,95
1 uitvoering
DCM gedroogde koemestkorrels 18 kg + 10% extra DCM

Op zoek naar kwalitatieve koemestkorrels?

Ook een tuin moet worden voorzien van voeding. Een tuin kun je voeden met meststoffen, een van de veel gebruikte varianten zijn koemestkorrels. Koemestkorrels kunnen worden ingezet voor het bemesten van je gazon, moestuin of siertuin en waarborgen een gezonde groei. Door een tuin regelmatig te bemesten zal deze beter kunnen groeien en kunnen in bepaalde situaties zelfs mossen of onkruid remmen. Denk hierbij aan een gazon dat beter dicht kan groeien waardoor onkruid minder kans krijgt om zich tussen het gazon te nestelen.
Koemestkorrels stimuleren dus op verschillende manieren een gezonde groei van verschillende soorten tuinen. Naast koemestkorrels beschikken wij ook over specifieke meststoffen die zijn afgestemd op bepaalde gewassen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan snel ons assortiment met koemestkorrels en andere meststoffen!

Wat zijn goede koemestkorrels?

Er zijn een verschillend aantal koemestkorrels. De korrels zijn veelal volledig ontwikkeld uit organisch materiaal waarbij het grootste gedeelte bestaat uit gedroogd mest. Wanneer mest is gedroogd kunnen ziektekiemen, insecten en onkruidzaden worden voorkomen. Dit wil dus zeggen dat je op een vrijwel veilige manier koemestkorrels door de tuin heen kunt strooien. Wanneer je koemestkorrels wilt gebruiken. Dan is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de korrel. Heb je kwalitatief hoogwaardige koemestkorrels? Dan zal je de tuin een stuk minder hoeven bemesten. Goede koemestkorrels blijven namelijk aanzienlijk langer liggen dan koemestkorrels van lage kwaliteit. De voedingstoffen worden bij een goede koemestkorrel geleidelijk aan afgegeven. Dit wil zeggen dat de tuin dus consistent wordt voorzien van een juiste hoeveelheid aan voeding.

Koemestkorrels strooien

Een goede koemestkorrel kan tot wel honderd dagen blijven liggen. Dit wil zeggen dat men dus gemiddeld zo’n drie keer per jaar een tuin bemest. Het is belangrijk om dit niet direct te doen om het moment dat de zo’n fel schijnt, dit kan namelijk een negatieve invloed hebben op de koemestkorrels en de bodem. Verwacht je veel regen, dan is dit het ultieme moment om koemestkorrels te strooien. Strooi de korrels net voor de regenbui zodat de regen er vervolgens voor kan zorgen dat de eerste voedingstoffen meteen in de bodem kunnen trekken. Wanneer het niet gaat regenen, besproei de tuin dan meteen na het strooien van de koemestkorrels een beetje!

Vragen over de koemestkorrels?

Heb je een bepaalde variant koemestkorrels binnen onze webshop gevonden, maar heb je nog een aantal vraagjes? Stel je vragen dan gerust. Wij staan klaar om je een geschikte oplossing te bieden of om het een en ander voor je uit te zoeken. Je kunt onze klantenservice uiteraard ook telefonisch bereiken m.b.t. jouw vragen over koemestkorrels. Neem snel contact met ons op middels de contactpagina!