Levertijd: 1 - 2 werkdagen
De is een uitstekend mooi afgewerkte tuinkast om ...
€ 449,95
1 uitvoering
Eco metalen tuinkast
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
De is een uitstekend mooi afgewerkte tuinkast om ...
€ 449,95
1 uitvoering
Eco metalen tuinkast Express
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
De is geschikt om grotere voorwerpen in te ...
€ 499,00
1 uitvoering
Westerwald houten tuinkast
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
De is geschikt om grotere voorwerpen in te ...
€ 499,00
1 uitvoering
Westerwald houten tuinkast Express

Waarom een tuinhuis veel voordelen biedt

Heb jij veel spulletjes om op te slaan, dan is een tuinhuis of blokhut wellicht iets voor jou. Een tuinhuis biedt genoeg mogelijkheden om je spulletjes op te slaan. Daarnaast is een blokhut natuurlijk de perfecte locatie voor een feestje of is het de plek om in de zomer lekker even in tot rust te komen. Een tuinhuis voorziet je dus van veel verschillende functionele doeleinden. Je ziet dan ook vaak dat men besluit om een blokhut aan te schaffen wanneer er in het huis niet meer genoeg plek is. Een houten schuur daarom een niet al te duur en perfect alternatief voor een aanbouwing. Daarnaast is een tuin schuur natuurlijk een sfeervolle toevoeging voor in de tuin. Op basis van de verschillende seizoenen kun je hem gemakkelijk en leuk aankleden.

Een tuinhuis voor iedere gelegenheid

Voor ieder doel is er wel een geschikt tuinhuis te vinden. Er zijn door de jaren heen zoveel tuinhuizen ontwikkeld dat je door de bomen gewoon het bos niet meer ziet. Wanneer je lekker wilt kunnen ontspannen in je blokhut, is het verstandig om voor een wat grotere houten schuur te kiezen met wat dikkere wanden. Ook moet het dak goed geïsoleerd zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte in de tuin schuur beter blijft hangen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er ook een heater in te hangen. Zo kun je ook in de winter lekker genieten van je blokhut of tuinhuis.

Functionaliteiten van een tuinhuis

Als je een tuinhuis of blokhut verder in wilt richten kun je het beste kiezen voor verschillende tuinmeubelen. Tuinmeubelen zijn namelijk iets beter beschermd tegen vuil en het weer. Daarnaast zijn tuinmeubelen tegenwoordig net zo comfortabel als normale meubelen. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten lounge of tuinsets. Je kunt de kussens en hoezen vaak erg gemakkelijk verwijderen zodat je ze regelmatig een goede wasbeurt kunt geven. Verder zijn er ook nog verschillende bijzettafels en planten die perfect kunnen dienen voor de opvulling van de lege hoeken en gaten van je tuinhuis. Daarnaast heb je natuurlijk gemakkelijk de mogelijkheid om je houten schuur om te bouwen tot een ware feestlocatie. Je kunt de blokhut eventueel verlengen door er een mooie partytent aan te schuiven, je hebt dan genoeg ruimte om iedereen kwijt te kunnen en je kunt s ’avonds lekker in een schoon huis gaan slapen.

Tuinhuis voor het opbergen van je tuinmeubelen

Heb je liever een tuinberging voor het opslaan van je spulletjes. Dan kun je beter kiezen voor een enkelwandige tuinhuis of blokhut. Je tuinhuis zal in dit geval dus meer dienen als tuin schuur. Je kunt de tuinhuis optimaal inrichten om zowel je containers, fietsen of alle tuingereedschappen in op te bergen. Daarnaast is het ook goed voor je meubels om ze in de koudere seizoenen op te slaan in een blokhut of tuinhuis. Ook dit kan perfect met een tuinhuis. Je tuinmeubels zullen op deze manier minder lijden onder de weersomstandigheden. Een tuin schuur kun je gemakkelijk overzichtelijk inrichten zodat je jouw tuinmeubelen of tuingereedschappen snel terug kunt vinden. Vaak laten mensen deze namelijk op een hoekje ergens in de garage staan. Het is beter om ze netjes op te hangen. Zo blijven de kopstukken van gereedschappen mooi scherp en zullen je meubelen netjes en schoon blijven.

Tuinhuis duurzaam onderhouden 

Er is een ding waar veel mensen een hekel aan hebben en dat is tuinonderhoud. Het is tijdrovend en is niet altijd even makkelijk. Toch heeft ook een tuinhuis wat onderhoud nodig. Om je zoveel mogelijk tijd en irritaties te besparen, is het daarom slim om je tuinhuis van tevoren goed te voorzien van een nodige beschermlaag. De dekkende laag beschermt het hout tegen zon, wind, regen, Uv-straling en temperatuurverschillen. Te vochtig hout is een voedingsbodem voor schimmels, die het oppervlak kunnen vergrijzen. Je wilt natuurlijk niet dat na een strenge winter het hout begint te scheuren. Daarom is het belangrijk om ieder voorjaar te controleren of jouw tuinhuis nog in goede staat verkeert.

Een tuinkas gebruiken als tuinhuis

Veel mensen kiezen ook voor het gebruiken van een tuinkas als tuinhuis of blokhut. Een tuinkas wordt namelijk iets sneller warm in het voorjaar. Dat komt omdat de warmte iets beter blijft hangen. Een tuinkas biedt iets minder privacy dan een tuinhuis maar kan dus net zo comfortabel zijn. Afhankelijk van je wensen kun je dus ook goed kiezen voor een tuinhuis om lekker in tot rust te komen. Het is misschien wel belangrijker om te kijken wat het beste bij je huis past. Wanneer je een modern huis hebt kun je namelijk beter kiezen voor een wat strakker ontwerp, heb je een wat landelijker huis, dan kun je een tuinhuis met verschillende ornamenten een stuk beter hebben. Heb je te weinig ruimte in huis en ruimte genoeg in je tuin?  Dan kun je met een blokhut, tuinhuis of houten schuur een hele hoop extra ruimte creëren
Meer informatie of een tuinhuis kopen?
Wil je graag wat meer informatie over het kiezen van een tuinhuis, blokhut of over het plegen van onderhoudt? Dan kun je ons gerust benaderen, wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en mee te denken aan een oplossing. Onze contactgegevens kun je terugvinden op onze contactpagina! Om een zo goed mogelijk antwoord te verkrijgen, kun je het best een mail sturen, wij streven ernaar om je zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien!