Filter op
Prijs
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 17 ...
€ 41,95
1 uitvoering
Aspidistra elatior S kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 17 ...
€ 41,95
1 uitvoering
Aspidistra elatior S kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 21 ...
€ 51,95
1 uitvoering
Aspidistra elatior M kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 21 ...
€ 51,95
1 uitvoering
Aspidistra elatior M kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 24 ...
€ 83,95
1 uitvoering
Aspidistra elatior L kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 24 ...
€ 83,95
1 uitvoering
Aspidistra elatior L kamerplant Plantenwinkel.nl

Aspidistra kopen?

Ben je op zoek naar een kamerplant die ontzettend goed in het donker kan overleven? Dan is de Aspidistra een kamerplant voor jouw interieur. De prachtige kamerplant heeft een sierlijk glad groen blad. De Aspidistra heeft helemaal geen problemen met dat ene duistere hoekje bij jou in de kamer, dit heeft zelfs zijn voorkeur. In Nederland heeft de Aspidistra verschillende benamingen. Zo kun je hem vinden onder de naam Kwartjesplant, Blarenplant, Kloosterplant, maar de bekendste benaming is toch wel de Slagersplant. Door dat de plant niet zo heel moeilijk is hadden veel slagerijen deze prachtige plant in huis. Hij kon namelijk goed tegen weinig licht en de vaak wat kille temperatuur die er hangt. Kan jij de Aspidistra een geschikt plekje in huis bieden? Neem snel een kijkje binnen onze collectie of lees gauw nog eventjes verder.

Eigenschappen van Aspidistra

Op basis van de hierboven genoemde informatie kun je misschien al wel opmerken waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt. De Aspidistra vindt van nature zijn roots in de bergachtige streken van Japan en Tiwan. Hier groeit hij met name als bodembedekker. Hij heeft zijn naam te danken aan een schildvormig blad. “Aspid” betekend in het Grieks namelijk schild. De Aspidistra is een groenblijvende plant met lange en glanzende donkergroene bladeren. De bladeren van een Aspidistra kunnen tot wel 60 centimeter lang en breed worden. De plant kan in het algemeen een hoogte van 50 tot 70 centimeter bereiken. De plant is niet giftig en wordt vaak zelfs gebruikt als aankleding van bepaalde gerechten. De plant zelf wordt overigens niet gegeten.

Aspidistra verzorgen

In de voorgaande informatie hebben wij uitvoerig besproken wat de ideale omgeving voor de Aspidistra is en waar hij dus het best in huis kan staan. Een erg belangrijke factor voor de verzorging van jouw Aspidistra is het geven van water. De Aspidistra heeft niet heel veel nodig. De plant staat zelfs bekend als gietijzeren plant. Zorg voor een lage luchtvochtigheid en het onregelmatig geven van water. De plant kan prima enkele weken zonder water. Geef de plant niet teveel water en zorg voor een goede drainage. Dit laatste kun je waarborgen door hydrokorrels onderin de plantenbak te plaatsen. De plant zal zo met zijn wortels niet in overtollig water blijven staan.

Aspidistra groei, bemesting en ziektes

De Aspidistra groeit niet snel. De plant heeft daarom weinig water maar ook voeding nodig. De plant hoeft per definitie niet te worden voorzien van extra plantenvoeding. Voeding kan de plant echter wel helpen om aan te sterken. Teveel mest kan net als teveel water schadelijk zijn voor deze plant. Verder is de plant niet echt vatbaar voor ziekten. In enkele gevallen zal hij te maken krijgen met schildluis. Dit probleem kun je verhelpen met een biologisch middel.

Aspidistra online bestellen

Heb jij een prachtige Aspidistra op het oog? Deze plant kun je bij ons online bestellen. De plant is gemakkelijk te verzenden, hij zal hier zelfs nauwelijks last van kunnen ondervangen. Je profiteert bij het bestellen van een Aspidistra van een kweek verse plant. Na leveringen door een van onze kwekerijen, wordt de kamerplant zorgvuldig gecontroleerd en verpakt. Na verzending kun jij de Aspidistra al binnen een a twee werkdagen in ontvangst nemen!

Meer informatie over de Aspidistra?

Heb jij een Aspidistra op het oog maar heb je nog een specifieke vraag die in de tekst nog niet is beantwoord. Dan kun je bij ons terecht voor een goed advies. Weten hij het antwoord op jouw vraag niet? Dan zullen wij uiteraard opzoek gaan naar een passend antwoord. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van onze specialisten. Ga snel naar onze contactpagina!