Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Gebruik deze compostmaker om het ...
€ 14,95
1 uitvoering
DCM Compostmaker alles-in-één - 1,5 kg
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Gebruik deze compostmaker om het ...
€ 14,95
1 uitvoering
DCM Compostmaker alles-in-één - 1,5 kg DCM
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Specificaties: Inhoud: 40 liter ...
€ 19,95
1 uitvoering
DCM siertuin compost 40 liter
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Specificaties: Inhoud: 40 liter ...
€ 19,95
1 uitvoering
DCM siertuin compost 40 liter DCM

Maak hoogwaardige plantenvoeding met compost

Voeding voor de tuin kun je gemakkelijk uit eigen tuin verkrijgen door te composteren. Compost verkrijg je door tuinafval te verzamelen en simpelweg te laten liggen. Verschillende bacteriën zullen het tuinafval omzetten tot waardevolle plantenvoeding met voldoende nieuwe mineralen. De bacteriën die in jouw compost zitten kunnen vervolgens ook een positieve bijdrage leveren aan de bodem van jouw tuin! Compost bestaat volledig uit tuinafval, het liefst uit eigen tuin. Probeer echter zoveel mogelijk tuinafval met elkaar te combineren om zo een gezonde en veelvoudige soort compost te verkrijgen. Het is veelal ook mogelijk om compost simpelweg te kopen, deze beschikt echter wel over andere verhoudingen dan wanneer je compost simpelweg zelf maakt. Er zijn verschillende tools beschikbaar om gemakkelijk compost te maken.

Mogelijkheid tot maken van compost

Compost kun je gemakkelijk maken om afval te verzamelen, bacteriën zullen verder hun werk doen. Om compost goed te kunnen verzamelen heb je natuurlijk een praktische compostbak nodig of een andere mogelijkheid om het tuinafval in te stoppen. Een compostbak is het best voor het verkrijgen van compost. Dat komt omdat deze is voorzien van een goed gereguleerde beluchting. Naast compostbakken beschikken wij ook over speciale vuilnisbakken en vuilniszakken waarin compost kan worden gemaakt. Wanneer je compost wilt gaan maken is het echter belangrijk dat je met een aantal aspecten rekening houdt.

Hoe maak je kwalitatief compost

Wanneer je compost maakt, dan wil je dat deze zo zuiver mogelijk is. Het is daarom belangrijk dat deze niet voorziet van bewerkte etensresten. Ook kun je het best alleen tuinafval, groenten of fruitresten in de composter gooien. Ook kun je compost het best niet te veel voorzien van nat tuinafval. Wanneer je te veel nat tuinafval tussen het compost gooit, dan kan het voorkomen dat het compost gaat rotten. Een veel gemaakte uitspraak is dat compost gaat stinken en dat deze ongedierte aantrekt. Dit is echter niet waar. Goed compost stinkt niet en zal ook geen ongedierte aantrekken. Wanneer je gebruik maakt van een goede composter, dan zal ongedierte niet eens in de buurt van het compost kunnen komen.

Meer weten over compost?

Compost kan dus een positieve bijdrage leveren aan de tuin, mits je een goede samenstelling maakt. Compost kan in verschillende bakken of zakken worden gemaakt. Ben je benieuwd naar de geschikte compostbak voor jouw tuin? Stel dan gerust jouw vragen aan een van onze klantenservice medewerkers. Wij staan klaar om jou van een goed advies te kunnen voorzien! Je kunt onze klantenservice contacteren middels de gegevens op de contactpagina!
Gerelateerde artikels