Filter op
Prijs
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Potmaat: 21 Breedte: ...
€ 32,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses S kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Potmaat: 21 Breedte: ...
€ 32,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses S kamerplant Plantenwinkel.nl
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 27 ...
€ 55,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses M kamerplant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 27 ...
€ 55,95
1 uitvoering
Asparagus plumoses M kamerplant Plantenwinkel.nl

Asparagus kopen?

Op zoek naar een sierlijke kamerplant met een zachtgroene uitstraling? Dan zit je met de Asparagus zeer goed. Men is er vaak niet van op de hoogte, maar deze mooie groene kamerplant bestaat uit een kruising tussen een krulvaren en een aspergeplant. De plant heeft met zijn verfijnde frisgroene uitstraling door de verfijnde bladeren die veel weg hebben van veren. De plant heeft een subtiele uitstaling en trekt niet meteen alle aandacht naar zich toe. De Asparagus is daarmee een prachtige aanvulling op bijvoorbeeld zo’n robuust houten wandplank! Heb jij nog een mooi plekje voor de Asparagus beschikbaar? Bekijk dan gauw ons uitgebreide assortiment of lees nog eventjes verder voor wat meer informatie.

Eigenschappen van de Asparagus

De Asparagus is een grote kamerplanten familie die bestaat uit enkele honderden verschillende soorten, waaronder de aspergeplant. Gelukkig maakt zijn verfijnde en zachte uitstraling veel goed. Je hoeft helaas niet te verwachten dat de Asparagus jou van lekkere asperges zal voorzien. De Asparagus komt van oorsprong voor in Zuid-Amerika, Midden-Afrika en Zuid-Oost Azië. Binnen de enkele honderden soorten Asparagus planten zijn er ongeveer tien soorten geschikt als kamerplant. De Asparagus kamerplanten kun je onderscheiden op basis van de structuur en het blad. De ene Asparagus is wat grover van structuur dan de ander. In tegenstelling tot een verfijndere Asparagus zal deze kamerplant recht omhoog blijven groeien. Een verfijnde Asparagus heeft na mate deze groter wordt al gauw de eigenschap om zich te ontwikkelen als hangplant. Een enkele soort zal een maximale hoogte van twee meter kunnen behalen. Let op, de plant is licht giftig.

Waar zet je de Asparagus neer?

De Asparagus is geen moeilijke, maar ook geen makkelijke plant om te verzorgen. Hij heeft niet heel veel aandacht nodig, maar er zijn wel een aantal belangrijke aspecten waarop moet worden gelet. De verzorging begint altijd bij de standplaats voor jouw kamerplant. De Asparagus heeft een vrij gemiddeld karakter en doen het goed op een milde plek. Je kunt hem daarom het best in een halfschaduwrijke omgeving plaatsen. Probeer direct zonlicht te vermijden, hier kan de Asparagus niet heel goed tegen.

Asparagus water geven

Bij de Asparagus is het met name belangrijk dat je hem nooit teveel water geeft. De Asparagus is namelijk een kamerplant die niet heel veel water verbruikt. Het is geen probleem om hier en daar de plant een keer te vergeten met het bewateren van al jouw kamerplanten. Houdt de grond licht vochtig, doe dit door hem wekelijks kleine beetjes water te geven. Controleer eventueel met je vinger of de potgrond nog vochtig is. De plant is niet gek op een hoge luchtvochtigheid. Het nevelen van de Asparagus is dus een overbodige taak.

Asparagus voeden en snoeien

De Asparagus is een gemiddelde groeier maar kan sterk verwilderen op het moment dat je hem niet goed bijhoud. Wij raden daarom aan om de plant regelmatig licht terug te snoeien. Hiermee kan er ook wat meer licht bij de kluit, dit komt weer ten goede van zijn gezondheid. Omdat de plant gemiddeld groeit heeft hij ook een gemiddelde voedingsbehoefte. Je kunt de plant met name in lente- en zomermaanden het best voorzien van wat extra plantenvoeding in de vorm van vloeibare mest. Bemest de plant in de zomermaanden zo’n 2x per maand. In andere maanden is 1x per maand ruim voldoende. Wordt jouw plant te groot? Je kunt de plant eens in de twee jaar verpotten naar een nieuwe pot die ongeveer twee potmaten groter is als zijn huidige pot.

Asparagus online bestellen

Ook de Asparagus kun je met zijn wilde uitstraling gewoon bij ons bestellen. De Asparagus wordt door onze kwekers vers aangeleverd. Om de versheid te kunnen garanderen worden alle planten bij binnenkomst zorgvuldig gecontroleerd en verpakt. Jouw plant kan een veilige reis gaan maken met een van onze betrouwbare vervoerders. Wanneer wij jouw pakket met hen mee hebben gegeven kun je deze vaak al de eerstvolgende werkdag in huis aannemen!

Meer informatie over de Asparagus

Heb jij een prachtige Asparagus in het oog? Neem dan snel een kijkje binnen ons assortiment. Deze groene kamerplant is beschikbaar in een aantal verschillende varianten. Heb je een vraag over de Asparagus? Ook dan kun je uiteraard bij ons terecht. Voor al jouw vragen over een Asparagus of de verzorging hiervan kun je terecht bij een van onze specialisten. Zij helpen jou graag verder door het geven van een goed advies. Weten wij het antwoord op jouw vraag eventjes niet? Dan gaan wij even op onderzoek uit! Neem snel contact op met behulp van onze contactpagina!