Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Recycle regenwaterRaincycle is een term die ...
€ 118,95
1 uitvoering
Infiltratiekrat Raincycle - 7 m² oppervlak
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Recycle regenwaterRaincycle is een term die ...
€ 118,95
1 uitvoering
Infiltratiekrat Raincycle - 7 m² oppervlak

Op zoek naar een infiltratiekrat?

Met een infiltratiekrat heb je geen wateroverlast. Regenwater is belangrijk voor het bewateren van de tuin, echter bestaat er ook iets als te veel regenwater. Een te natte tuin kan resulteren in ernstig wateroverlast. Om het overlast te voorkomen kun je een dak, overkapping of schuur het beste aansluiten op het riool. Wanneer je geen mogelijkheid of bevoegdheid hebt om je regenwaterafvoeren middels het riool, dan kun je kiezen voor het gebruik van een Infiltratiekrat. De Infiltratiekrat is een verantwoorde manier om al het regenwater gemakkelijk af te kunnen voeren. Door een infiltratiekrat in de tuin te graven kun je profiteren van een buffer die het overschot regenwater in de tuin opslaat en dit weer langzaam afgeeft aan de grond. Door gebruik te maken van een Infiltratiekrat ontlast je het rioleringssysteem en zelfs het rioolzuiveringsinstallatie.

Infiltratiekrat op maat

Over het algemeen bergt een infiltratiekrat zo tussen de tweehonderd en driehonderd liter. Een Infiltratiekrat is dus in diversen afmetingen te verkrijgen. Bij het kiezen van een juiste maat Infiltratiekrat zal je rekening moeten houden met het aantal vierkante meter beregend oppervlak dat hij kan bergen. Dit kun je gemakkelijk doen door het berekenen van de oppervlakte van jouw dak. Hierbij is het belangrijk dat je je bewust bent dat 15 ml aan regen gemakkelijk voor 15 liter aan water per m2 kan zorgen. Je moet dus uitrekenen hoeveel kratten je nodig hebt om al het regenwater op een juiste manier op te kunnen vangen. Heb je een groot oppervalk? Dan is dit natuurlijk geen probleem, want wij kunnen een Infiltratiekrat laten maken in de door jou gewenste afmetingen. Daarbij beschikken wij zelfs over varianten die je gemakkelijk zelf op de gewenste afmetingen in elkaar kunt zetten!

Infiltratiekrat aansluiten

Met behulp van onze infiltratiekratten is het voor jou slechts een kwestie van ingraven en aansluiten. Het regenwater wordt netjes in de grond geïnfiltreerd en zal weer geleidelijk aan worden afgedragen aan de grond! Een Infiltratiekrat kun je het beste in de buurt van je regenwaterafvoer plaatsen. Om optrekkend water te voorkomen en het water goed in de grond op te laten nemen kun je een Infiltratiekrat het beste een meter van de muur af plaatsen. Daarnaast maakt het niet uit waar je de krat plaatst. Dit kan namelijk prima onder een terras of border, er komt namelijk nog minimaal veertig centimeter aan bedekking over de Infiltratiekrat heen. In een border kun je er grond op gooien en bij een terras kun je er zand op gooien. Je hebt dus genoeg ruimte om bijvoorbeeld planten of tegels nog aan te leggen!

Meer informatie over een infiltratiekrat

Wil je graag meer informatie over een Infiltratiekrat of wil je een specifieke afmeting. Neem dan gerust even contact met ons op. Wij staan klaar om je te adviseren en om mee te denken naar een passende Infiltratiekrat voor jouw tuin. Voor vragen over de Infiltratiekrat kun je ons het beste bereiken middels de informatie op onze contactpagina! Tip: Bekijk ook eens ons assortiment voor een goede beregening van jouw tuin!