Levertijd: niet leverbaar
Specificaties: Afmeting: 5x23.3cm ...
€ 19,95
1 uitvoering
Dag en nacht sensor voor 12 volt tuinverlichting
Levertijd: niet leverbaar
Specificaties: Afmeting: 5x23.3cm ...
€ 19,95
1 uitvoering
Dag en nacht sensor voor 12 volt tuinverlichting Express
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Specificaties: Set, bestaande uit ...
€ 19,95
1 uitvoering
Buitenstopcontact met afstandsbediening
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Specificaties: Set, bestaande uit ...
€ 19,95
1 uitvoering
Buitenstopcontact met afstandsbediening Express
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Verlicht 's avonds uw tuin met deze 12 volt ...
€ 29,95
1 uitvoering
Schemerschakelaar 12 volt
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Verlicht 's avonds uw tuin met deze 12 volt ...
€ 29,95
1 uitvoering
Schemerschakelaar 12 volt Konstsmide

Bedien al je lampen geheel naar wens met behulp van de juiste schakelaars

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten schakelaars. Een schakelaar stop, dimt of zet stroom aan. Schakelaars worden vaak gebruikt om binnen- of buitenverlichting aan of uit te kunnen zetten. Echter is het ook mogelijk om bepaalde schakelaars te verbinden aan apparaten. Afhankelijk van de lamp of het apparaat kun je onderscheid maken tussen verschillende soorten schakelaars die functioneel kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een apparaat niet dimmen maar een lamp wel. Verder is het ook mogelijk om zelf een schakelaar aan te leggen in een bestaande stroomdraad. Niet alle schakelaars hoeven dus per se in de muur te zitten.

Verschillende soorten schakelaars

Er zijn dus een hoop verschillende soorten schakelaars te verkrijgen om een goede afweging te maken kun je het best bepalen wat er allemaal op een bepaalde groep moet worden aangesloten en het is belangrijk om te bekijken hoeveel ruimte je hebt om de verschillende schakelaars aan te kunnen leggen. Heb je veel ruimte, dan kun je kiezen voor een enkelpolige schakelaar, heb je minder ruimte, dan kun je kiezen voor een serieschakelaar. Een serieschakelaar bied je de mogelijkheid om twee schakelaars in een type behuizing te plaatsen. Hiermee kun je dus verschillende apparaten vanuit een behuizing gemakkelijk bedienen. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat ook het stroomcircuit hierop is afgestemd.

Speciale schakelaars

Verder kun je ook kiezen voor het aanleggen van speciale schakelaar. Hierbij kun je denken aan een kastschakelaar, sensorschakelaar, tijdschakelaar of schakelaars met afstandsbedieningen. Deze schakelaars kunnen eenieder op een andere manier functioneel zijn. Zo kun je bijvoorbeeld lampen in de tuin aansluiten op een van deze schakelaars. Zo zal je jezelf op de meest praktische of gewenste momenten snel en automatisch van licht kunnen voorzien!

Het aansluiten van een schakelaar

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten schakelaar. Bekijk bij het aansluiten van een schakelaar altijd naar de mogelijkheden die hij moet bieden en welke verschillende schakelaars aan deze mogelijkheden kunnen voldoen. Dit is vaak een proces waarin je vaak zelf het een en ander aan afwegingen zult moeten maken.
  Hulp nodig bij het kiezen van de juiste schakelaars? Wil je meer informatie over verschillende soorten schakelaars of kom je zelf even niet uit de keuze voor de juiste schakelaar. Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen je graag verder door mee te kijken naar het probleem zodat er een juist advies kan worden geboden. Onze contactgegevens kun je gemakkelijk terugvinden op onze contactpagina!