Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Verschillende soorten waterpompen

Wij beschikken over diversen waterpompen voor in de tuin. Iedere waterpomp biedt zo zijn eigen voor en nadelen. Het is daarom belangrijk om een waterpomp te kiezen o.b.v. de klus die je wilt gaan verrichten. Zo beschikken wij over drompelpompen, hydrofoorpompen, beregeningspompen, vijverpompen, zwembadpompen en nog veel meer soorten waterpompen. Er zijn dus ontzettend veel verschillende soorten waterpompen, maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een waterpomp? Bij het aanschaffen van een waterpomp is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de klus die je wilt verrichten maar ook naar het water dat je wilt gaan verpompen, hoelang het verplaatsen van het water moet duren en hoe vaak je deze klus jaarlijks moet verrichten. Al deze factoren kunnen leidend zijn bij het maken van een geschikte keuze voor een waterpomp. Ga je vuilwater verpompen? Neem dan eens een kijkje naar ons assortiment met vuilwaterpompen!

Water verpompen op het droge of in het water

Het verschilt per waterpomp of dat deze in het water worden geplaatst of er juist op moeten worden aangesloten. Zo heb je onder de waterpompen bijvoorbeeld beregeningspompen en dompelpompen. Een beregeningspomp sluit je aan op het water in een bron en pompt het water op die manier over naar een andere pomp of naar een tuinslang. De klokpomp is echter een waterpomp die je in het water plaatst dat je wilt verpompen. Hierdoor kun je met een dompelpomp dus heel plaatselijk op verschillende plekken water in de tuin verwijderen. Je plaatst een dompelpomp gemakkelijk in een schacht, buis, of kuil met water en hij zal zijn werk gaan doen. De manier waarop je water moet gaan verpompen is leidend bij het maken van de geschikte keuze voor een juiste variant waterpomp.

Automatisch waterverpompen

Vaak biedt een pomp de mogelijkheid tot het aansluiten van accessoires. Met behulp van deze accessoires wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een pomp beter op te stellen, maar het wordt ook mogelijk om een pomp automatisch water te laten verpompen. Dit kan bijvoorbeeld met de dompelpomp, maar ook met een hydrofoorpomp. Op deze waterpompen kun je in sommige gevallen een vlotter aansluiten, terwijl andere varianten weer werken met een standaard druk. Op basis van hoeveelheden zullen de waterpompen zelf aan het werk kunnen gaan met water uit een bepaalde bron. Dit geeft jou de mogelijkheid om zorgeloos een andere klus in te tuin te verrichten terwijl jouw tuinpomp lekker zijn ding doet.

Meer informatie over waterpompen?
Wil je meer informatie over verschillende soorten waterpompen. Neem dan gerust even contact met ons op. Wij staan klaar om al je vragen over waterpompen als klokpompen, hydrofoorpompen, zwembadpompen of grondwaterpompen te beantwoorden. Uiteraard kijken wij met uw situatie mee om zo te kunnen bepalen welke pomp voor u geschikt zou zijn! Je kunt contact opnemen middels de gegevens op onze contactpagina!