Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Gemakkelijk water verpompen met een vuilwaterpomp!

Een vuilwaterpomp is "de" meest geschikte manier om vuilwater op een veilige en efficiente manier te kunnen verpompen. Ons assortiment vuilwaterpompen bestaat uit echte krachtpatsers. Middels een vuilwaterpomp kun je in no time vuil water op een snelle en veilige manier verwijderen. Het is voor de waterpomp geen punt of dat het vuile water uit een bad, tuin of buis moet worden gepompt. Door het compacte formaat is de pomp gemakkelijk in het water te plaatsen, de vuilwaterpomp is ontwikkeld om dit soort uitdagingen te kunnen weerstaan!

Eigenschappen van een vuilwaterpomp

Een vuilwaterpomp wordt ook wel grondwaterpomp genoemd, over het algemeen kan een vuilwaterpomp vuil deeltjes tot wel 3 centimeter gemakkelijk filteren en verpompen. Omdat een vuilwaterpomp vaak in een bron wordt geplaatst is het van belang dat deze is ontwikkeld uit waterbestendige materialen. Een vuilwaterpomp wordt over het algemeen ontwikkeld uit roestvrijstaal. Hierdoor is het apparaat goed bestendig tegen roest, maar is het ook nog eens gemakkelijk schoon te maken!

Automatisch vuil water verpompen

Wil je een vuilwaterpomp automatisch laten draaien? Dan is het wellicht verstandig om gebruik te maken van een vlotter. Door het gebruik van een vlotter zal de pomp automatisch aan gaan wanneer water een bepaalde hoogte bereikt en ook weer automatisch uit gaan wanneer de bron weer tot een gewenste hoogte is gepompt. De klokpompen die je direct in het water plaatst moeten stabiel op de bodem worden geplaatst. Mocht je de bodem van een waterbron echt niet vertrouwen, dan kun je ervoor kiezen om de pomp aan het handvat boven het water op te hangen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de pomp aan het handvat boven de bodem vast te houden.

Koeling van een vuilwaterpomp

Een belangrijk aspect bij het gebruik van een tuinpomp is toch wel dat deze niet droog mag draaien. Dit wil zeggen dat een vuilwaterpomp dus continu van water moet zijn voorzien. Een vuilwaterpomp koelt zichzelf namelijk af met het water dat hij verpompt. Door een vuilwaterpomp droog te laten draaien kan het gebeuren dat de pomp oververhit raakt waardoor de pomp kapotgaat. Om dit te voorkomen zit er vaak een automatische beveiliging op de pomp. Schrik dus niet als de pomp het niet doet zonder dat deze in het water staat. Dit is echter niet bij iedere variant vuilwaterpomp het geval. Bij deze pompen kun je het best een oogje in het zeil houden!

Wil je meer informatie over een vuilwaterpomp? Ben je van plan om een waterpomp aan te schaffen maar heb je geen idee waar je moet beginnen bij het kiezen voor een vuilwaterpomp? Dan helpen wij graag een handje mee. Wil je meer informatie over een vuilwaterpomp of heb je een vraag over een van onze andere waterpompen. Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan gemakkelijk met behulp van de gegevens op onze contactpagina!