Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Gemakkelijk en snel water verpompen met behulp van een klokpomp

Een klokpomp wordt ook wel dompelpomp genoemd. Een klokpomp is ideaal voor het beregenen van de tuin of om water tot wel 1 mm dweil hoogte weg te kunnen pompen. Een klokpomp kun je verkrijgen in veel verschillende varianten, kwaliteiten en capaciteiten. Er zijn dan ook een aantal belangrijke factoren die leidend zijn in de keuze tot een goede klokpomp voor jouw klus. Verder zijn ver verschillende toebehoren die het verpompen van water uit een bepaalde waterbron een stuk gemakkelijker kunnen maken. Een klokpomp plaats je gemakkelijk in een waterbron waarna je direct kunt beginnen met verpompen.

Het kiezen van de juiste klokpomp

Er zijn een aantal belangrijke factoren belangrijk bij het kiezen voor een bepaalde klokpomp. Zo moet je weten hoe vaak je ergens water vandaan moet pompen, tot welke hoogte je water wilt verpompen en of dit automatisch moet gebeuren. Een klokpomp kan namelijk aan worden gesloten op een vlotter. De vlotter meet hoe hoog het water is en begint afhankelijk van de hoogte met het verpompen van het water. Wanneer het water op de juiste hoogte is zal de vlotter de klokpomp automatisch uitzetten.

Verschillende soorten water verpompen

Ook de waterkwaliteit is belangrijk bij het kiezen van een juiste klokpomp. Niet iedere klokpomp kan namelijk alle soorten water opzuigen. De ene klokpomp kan bijvoorbeeld perfect tegen het verpompen van vuil water terwijl de andere pomp eigenlijk alleen in normaal water mag staan. Ga je aan de gang met vuil water, wees er dan altijd zeker van dat je te werk gaat met een vuilwaterpomp. Daarnaast is ook niet iedere pomp geschikt om continue te pompen. Dit heeft te maken met de capaciteit en de kracht die de pomp kan leveren. In de product specificaties kun je vaak gemakkelijk terugvinden over welke capaciteit een klokpomp beschikt en welk type water de pomp kan verpompen.

Wil je meer informatie over een klokpomp? Ben je van plan om een klokpomp aan te schaffen, maar kom je er even niet helemaal uit welke klokpomp voor jou de geschikte zou kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen en om eventueel mee te denken naar een passende oplossing. Voor meer informatie kun je altijd even contact opnemen. Onze contactgegevens zijn gemakkelijk terug te vinden met behulp van de gegevens op onze contactpagina!