Levertijd: Niet leverbaar
Specificaties: Lengte: 45 cm ...
€ 279,00
1 uitvoering
Buitenkachel met houtopslag vierkant 199 cm
Levertijd: Niet leverbaar
Specificaties: Lengte: 45 cm ...
€ 279,00
1 uitvoering
Buitenkachel met houtopslag vierkant 199 cm Express
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Diameter: 45 cm ...
€ 199,00
1 uitvoering
buitenkachel olievat met houtopslag
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Diameter: 45 cm ...
€ 199,00
1 uitvoering
buitenkachel olievat met houtopslag Express
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Lengte: 47 cm ...
€ 259,00
1 uitvoering
Buitenkachel met houtopslag vierkant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Specificaties: Lengte: 47 cm ...
€ 259,00
1 uitvoering
Buitenkachel met houtopslag vierkant Express

Met een buitenkachel vaker genieten van je terras!

Op zoek naar een fijne buitenkachel? Als mens proberen we ons zelf al eeuwenlang lekker warm te houden onder het genot van een vuurtje. Tegenwoordig is dat nog steeds het geval, maar we gebruiken vuur wel iets minder als overlevingsmiddel, maar we maken nog wel vuur voor de gezelligheid. Er is natuurlijk niks lekkerder dan genieten van de buitenlucht, met een fijne warme gloed op je lijf van een buitenkachel. Bekijk gauw al onze tuinmeubelen waarmee je vuur in de tuin te verkrijgen!
 

Een gezellig en warm terras

Wanneer je op zoek bent naar een gezellige manier om lekker te kunnen genieten van je terras op een frisse zomeravond, dan kun je het beste kiezen voor een warmtebron in de vorm van een buitenkachel. Een buitenkachel is in tegenstelling tot kachels niet alleen warm, maar ook nog eens heerlijk om naar te kijken. Door het echte vuur dat er in een buitenkachel zit te branden ontstaat meteen een ontspannen gevoel. Het knisperende vuur en de rokerige keur zijn een echte toevoeging voor je tuinbeleving. Om iedereen te kunnen laten genieten van een lekker vuurtje in de tuin, zijn er verschillende soorten tuinhaarden te verkrijgen.


Vuur maken met een buitenkachel

Om te kunnen genieten van jouw buitenkachel is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe je een vuurtje kunt maken. Het allerbelangrijkste bij het maken van een vuurtje, is dat het allemaal veilig gebeurd. Om je vuur aan te steken kun je daarom het best gebruik maken van aanmaakblokjes en om het vuur in toom te houden kun je het best gebruik maken van het juist openhaard gereedschap. Probeer ten alle tijden je lichaam op een veilige afstand van het vuur te houden, je wilt jezelf immers niet verbranden. Je kunt er ook voor kiezen om een gashaard te plaatsen of in te bouwen. Bij een gashaard hoef je vrijwel niets te doen om het vuur te reguleren. Je kunt namelijk gemakkelijk aan de knop draaien en zo het vuur hoger of lager zetten.


Een veilige buitenkachel

Er zijn verschillende soorten haarden, ieder buitenkachel biedt zo weer zijn eigen voordeel. Om een vuur met hout zo veilig mogelijk te creëren kun je het beste gebruik maken van een tuinhaard. Een tuinhaard is namelijk doorgaans volledig afgesloten, Alleen aan de voorkant is er ruimte om naar het vuur te kunnen kijken. Het fijne hiervan is dat men niet snel in ongevaarlijke situaties terecht komt. Het nadeel is echter dat het vuur zich iets minder goed verspreid in de omgeving. Nog een voordeel van een buitenkachel, is dat ze vaak beschikken over een schoorsteen. Hierdoor zul je iets minder last hebben van rook die zomaar alle kanten op slaat.


Vuurschaal of vuurkorf

Wanneer je liever vanuit alle kanten bij het vuur wilt komen, dan kun je het beste kiezen voor een vuurkorf of een vuurschaal. Deze vorm van buitenkachelen zijn in zijn geheel open en kunnen. Hierdoor kan het vuur zich in zijn geheel beter verspreiden en kan iedereen er omheen het lekker warm krijen. Een vuurkorf en vuurschaal zijn daardoor wel een stuk vatbaarder voor regen waardoor het vuur bij slecht weer dus sneller uit kan gaan. Een vuurschaal kun je ook goed op een tafel plaatsen. Vuurschalen zijn namelijk iets minder hoge buitenkachelen en staan daarom nooit in de weg wanneer je ze op tafel plaatst. Om te voorkomen dat er schroeiplekken op je terras of tafel komen, kun je het beste kiezen voor een metalen plaat die je onder de vuurkorf plaatst.


Materiaal bij het stoken

Wanneer je lekker een vuurtje gaat maken kun je het beste gebruik maken van droog hout. Dit vat namelijk veel sneller vlam en hoeft niet uren te drogen voor je het eindelijk eens kunt gaan gebruiken. Het beste formaat voor het hout in de buitenkachel is ongeveer een polsbreedte dik. Te grote stukken kunnen ervoor zorgen dat het vuur geen zuurstof meer krijgt, hierdoor gaat het dus snel uit. Zoals eerder vermeld is het vooral belangrijk dat je aanmaakblokjes gebruikt en geen oude kranten. Dit is gevaarlijk want kranten kunnen wegwaaien of opstijgen door de warmte. Daarnaast is het ook slim om je buitenkachel op een plek te zetten waarvan je buren er zo min mogelijk last van hebben.
Meer informatie over een buitenkachel?
Zou je graag nog wat meer informatie willen over buitenkachelen of heb je een specifieke vraag waar je zelf even het antwoord niet op weet. Stuur ons dan gerust een berichtje, want we denken graag met je mee bij het oplossen van jouw probleem. Voor een duidelijk antwoord op je vraag kun je ons het best mailen. Onze contactgegevens zijn gemakkelijk terug te vinden via onze contactpagina!