Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Beregen je tuin of vul de vijver aan met behulp van een grondwaterpomp!

Een grondwaterpomp kun je uitstekend gebruiken voor het beregenen van een tuin of een gazon. Een grondwaterpomp is over het algemeen een zelf aanzuigende waterpomp. Dit wil zeggen dat de pomp zelf water uit een waterbron kan halen en deze naar een andere bron kan verpompen. Als bron voor de grondwaterpomp kun je gebruik maken van een sloot, put of bijvoorbeeld een regenton. Een grondwaterpomp kan vaak ook dienen als vuilwaterpomp, wanneer het water wordt aangezogen komt het namelijk eerst in een filter terecht. Het filter voorkomt dat er zand of andere vuiligheden mee worden gepompt. Wanneer het water door de filter heen is gekomen, wordt het overgedragen aan de persaansluiting. De persaansluiting zorgt voor een continue druk waardoor het water kan worden verpompt. Aan de persaansluiting van de grondwaterpomp kun je bijvoorbeeld een tuinslang of leiding aanleggen die vervolgens weer naar de sproeier of vijver kan gaan. 

Specificaties van een grondwaterpomp

Een grondwaterpomp kan over het algemeen gewoon aan of uit worden gezet met behulp van de aan of uit knop. Daarnaast is een grondwaterpomp over het algemeen voorzien van een stekker er zijn bij uitzondering ook pompen te verkrijgen op accu. Het is per pomp verschillend hoeveel water deze kan verpompen. Zo zal de ene pomp gemakkelijk meer of vuiler water kunnen verpompen dan de andere grondwaterpomp. Het is daarom belangrijk om bij het uitkiezen van een grondwaterpomp goed rekening te houden met de capaciteiten van de tuinpomp. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een krachtigere of juist minderkrachtigere pomp aan de hand van de tijd waarop de pomp moet gaan draaien. Een grondwaterpomp kun je over het algemeen gemakkelijk aansluiten door een tule die ruimte biedt voor verschillende afmetingen slang. Mocht het nodig zijn om een slang extra stevig af te dichten, dan kun je ervoor kiezen om de slang extra af te sluiten met behulp van een slangklem.

Meer informatie over een grondwaterpomp? Wil je meer informatie over een grondwaterpomp of over een van onze andere waterpompen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te voorzien van een juiste hoeveelheid informatie van een grondwaterpomp. Voor meer informatie kun je in eerste instantie natuurlijk terecht bij onze productspecificaties, mocht er echter iets niet bijstaan raden we je aan om contact op te nemen middels de gegevens op onze contactpagina!