Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Een prachtige brievenbus die voldoet aan alle wettelijke eisen!

Ben je op zoek naar een prachtige brievenbus? Dan ben je bij ons natuurlijk op het juiste adres.
Een brievenbus is niet alleen een functioneel item voor in huis of tuin, hij kan namelijk ook perfect dienen als mooi decoratiestuk. Een brievenbus hoeft niet per se in een deur te zitten. Zo beschikken over brievenbussen die je gemakkelijk in de tuin of aan een wand plaatst. De verschillende soorten brievenbussen die zijn verdeeld in diversen prijsklassen kunnen in iedere tuin wel voor de nodige verfraaiing zorgen. Bij het aanschaffen van een mooie maar ook vooral functionele brievenbus zijn er een aantal aandachtspunten van belang.

Wettelijke eisen voor een brievenbus

Bij het uitkiezen van een brievenbus zal je rekening moeten houden met de wettelijke postregeling voorwaarden die in 2009 zijn opgesteld. Deze wet stelt een aantal belangrijke eisen met betrekking tot de afmetingen van de gleuf van een brievenbus. Al onze brievenbussen voldoen aan de wettelijke voorwaarden. Hierdoor ben jij er zeker van dat alle aan jou geadresseerde brieven, kaartjes, kranten of uitnodigingen in goede orde kunnen worden ontvangen. Naast de eisen waaraan een brievenbus moet voldoen, is het ook van belang om rekening te houden met de eisen voor het ophangen van de brievenbus. Zo mag een brievenbus niet verder dan tien meter van de openbare weg staan.
Omdat een postbode alle post ook op het juiste adres moet kunnen bezorgen, is het ook verplicht om een huisnummer bij de brievenbus te plaatsen! Bij het aanschaffen van een brievenbus is het dus wellicht ook verstandig om rekening te houden eisen wat betreft plaatsing.

Brievenbus op paal

Niet iedereen heeft de ruimte om een brievenbus aan een muur of wand te hangen. Wanneer je niet aan de wettelijke eisen kunt voldoen, dan is het wellicht verstandig om een brievenbus op paal te kiezen. Een brievenbus op paal hoeft niet per se aan een muur te worden bevestigd. Hierdoor kun je deze gemakkelijk binnen de wettelijke tien meter in de in de voortuin plaatsen. Ook de staande brievenbussen zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over de klassieke USA Mailbox maar ook over de moderne en minimalistische varianten.

Meer informatie over een brievenbus?

Ben je toch op zoek naar een speciaal soort brievenbus of wil je simpelweg wat meer informatie over een van onze brievenbussen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen m.b.t. een specifiek soort brievenbus. Voor meer informatie over tuindecoratie kun je het best contact opnemen middels de gegevens op onze contactpagina!