Hoe maak je een inbouw bbq?

Geschreven op maandag 23 maart

Het is een warme zomeravond, je zit lekker buiten te dineren, je geniet van je tuin en ineens passeert er een sprookjesachtig idee je gedachtegang: “Een buitenkeuken maken.. dat zou geweldig zijn!”


Inderdaad, een zelfgemaakte buitenkeuken kan zomaar een briljante en waardevolle toevoeging aan je tuin zijn. In de Benelux kennen we per jaar gemiddeld zo’n 83 dagen, met een temperatuur van boven de 20 graden. Dat zijn bijna 3 volle maanden en dus meer dan voldoende reden om eens serieus na te denken over de bouw van je eigen buitenkeuken.
 

Inbouw bbq

Wat is nou zomers genieten zonder heerlijke gerechten van een bbq? Wil je je eigen buitenkeuken maken dan is het verstandig om rekening te houden met de ruimte voor de apparatuur die je in je buitenkeuken wil plaatsen. Uiteraard mag een inbouw bakplaat of inbouw bbq dan niet ontbreken! Ga daarbij bij jezelf na wat ongeveer de intensiteit van het gebruik van de inbouw bbq zal zijn. Ben je van plan om voor grote groepen te kokkerellen? Dan is het verstandig om een inbouw bbq te nemen van een wat groter formaat en met meerdere branders. Bekende bbq merken zoals bijvoorbeeld Cadac, Grandhall en Patton bieden uitstekende inbouw bbq’s voor een acceptabele prijs. Een buitenkeuken staat meestal, zoals het woord al doet vermoeden, in de open buitenlucht. Een buitenkeuken is op zich al een hele investering en daarom is het aan te raden om kwaliteit boven prijs te kiezen. Dus ook voor je apparatuur! Het staat immers buiten en je wil natuurlijk niet dat er roest op je inbouw bbq kan ontwikkelen.
 

Meerdere inbouw units

Naast een inbouw bbq zijn er meerdere ‘units’ toepasbaar in de buitenkeuken. Denk bijvoorbeeld ook aan een kraan met handige wasbak. Ideaal om bijvoorbeeld nog wat groenten in te wassen voordat ze de bakplaat of bbq opgaan. De Patron Build-in Tap wash en de Patron Build-in Top marble zijn erg bruikbare units die je kan inbouwen in je buitenkeuken. De build in Top marble unit heeft een solide marmeren werkblad. Deze units zijn uitstekend te combineren met de Patron Build-in 4 burner en de Patron Build-in two burner. Alles wat je nodig hebt binnen handbereik in een zelf gemaakte buitenkeuken.
 

Tips voor de zelfgemaakte buitenkeuken

Helaas leven we op een plek in de wereld waar het onmogelijk is om iedere dag buiten te vertoeven. Voor wie een buitenkeuken maken wil, is het aan te raden om een ruime overkapping op de buitenkeuken te maken. Weersinvloeden zullen zo minder hun negatieve kant laten zien op de inbouw bbq en andere kostbare apparatuur. Kies altijd voor RVS of geëmailleerd staal als materiaal voor je inbouw bbq. Dit met de logische reden roest te voorkomen en het is ook nog eens makkelijker schoon te houden. Het is even hard werken maar uiteindelijk is het je allemaal waard. Een buitenkeuken verrijkt je zomerse dagbeleving en buiten koken is nog gezond ook. Een zelfgemaakte buitenkeuken met inbouw bbq, daar zal je zeker weten geen spijt van krijgen!