Proost: “ Op de loungeset! ”

Geschreven op dinsdag 25 maart

“Loungeset, louncheset of is het nou toch lounge set?” Een typisch voorbeeld van een vraag die maar weinig mensen zou kunnen bezighouden op het moment dat zij ook daadwerkelijk zitten te genieten op hun eigen loungeset. De laatste jaren zijn het aantal loungesets, in de Nederlandse particuliere tuinen, fors toegenomen. En dat is niet raar!


Wat is er nou heerlijker dan op vrijdagmiddag, na een week hard werken, plaats te nemen op zo'n heerlijke loungebank, terwijl je met een hapje, een drankje en met dat heerlijke warme namiddagzonnetje op je gezicht, je welverdiende weekend zit te vieren?

Geniet je op je loungeset van een barbecue met vrienden, terwijl je getuige bent van hoe onze eigen Arjan Robben, in de finale tegen Spanje, dit keer wél de WK titel aan het Nederlandse adres bezorgt? Of toch liever lekker genieten van een goed glas rode wijn samen met je liefste op de loungeset tijdens een zwoele zomeravond? Een goed moment vraagt ook om een goede sfeervolle omgeving. Met een loungeset zit je dan ook altijd, letterlijk en figuurlijk, goed! 

Loungesets zijn er in alle soorten en maten. Het meest bekende loungeset type is dan toch wel de wicker loungeset. Wicker is de naamgeving voor het vlechtwerk dat voor dit type loungeset wordt gebruikt. Deze loungesets zijn beresterk, erg onderhoudsarm en ze zijn ook nog eens, stuk voor stuk, indrukwekkende eye-catchers. Ze zijn gemaakt van een aluminium frame met ambachtelijk verweven kunststoffen als vlakken. Je kan ze heel het jaar door buiten laten staan en dat is wat anders dan met de klassieke houten tuinstoelenset. Een complete loungeset bevat vaak een tweezitters loungebank of driezitters loungebank, meestal twee of meerdere loungestoelen en een bijzettafeltje. Allemaal in dezelfde stijl en los van elkaar te combineren. Niet alleen op particulier niveau, maar ook in de horecasector, en dan met name hotels en restaurants, creëert men steeds vaker extra sfeer op het terras met dergelijke loungesets. De horecagelegenheden die daarbij ook nog eens een warme, gesloten vuurkorf voor je neerzetten en je van een aangenaam fleece dekentje voorzien, hebben het natuurlijk al helemaal goed begrepen.

En zo staat de loungeset haast synoniem aan de definitie van het woord: 'genieten.' We voelen met z'n allen heel goed aan dat een tuin eigenlijk niet meer zonder een loungeset kan. Mocht je het luxe interieur van de huiskamer naar buiten willen halen, dan is de loungeset een verstandig alternatief met hetzelfde resultaat. De zithoek buiten is met een goede loungeset haast niet meer te onderscheiden van je zithoek in de huiskamer, mits dit verder goed is aankleedt. Denk bijvoorbeeld eens aan een gesloten vuurtje, wat kaarsen, extra kussens en een terrasverwarming erbij. Een volledige loungeset is een waardige toevoeging aan je huis en tuin. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat er wel degelijk verschillen in kwaliteit tussen loungesets bestaan. Toch betekent een hogere prijs niet altijd dat het een kwalitatief betere loungeset hoeft te zijn dan een lager geprijsde loungeset.

Stijl, sfeer en de verbazingwekkende hoge functionaliteit van de loungeset zorgt ervoor dat het originele plastic tuintafelsetje haast niet meer kan concurreren met de loungesets vandaag de dag. Zoek altijd een loungeset die goed bij je past, want het gevaar zit hem in het feit dat ze je hele leven lang meegaan. 'Lounge' je leven lang en lang leve de loungeset!