Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Haardset

Houd jij wel van het stoken van een lekker warm vuurtje? Zorg er dan voor dat je dit veilig! Om veilig te kunnen stoken is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste haardset. Met behulp van een haardset wordt het een stuk gemakkelijker om je vuur aan te steken, langer aan te houden en om het afval veilig en netjes op te ruimen. Het gebruik van een haardset zorgt er dus voor dat jij beter van je vuurtje kunt genieten en dat je naderhand geen stof door heel je tuin hebt liggen. Neem snel een kijkje naar al onze tuinmeubelen waarmee je vuur in de tuin te verkrijgen!

Meer zuurstof door een pookstok & en haardhout tang

Een haardset is beschikbaar in verschillende soorten en maten. Als we het hebben over het langer aan kunnen houden van je vuur, dan kun je denken aan een knijper waarmee je hete stukken hout kunt verplaatsen of je kunt denken aan een pookstok. Beide tools van een haardset zijn bruikbaar voor het langer aanhouden van je vuur. Zo kun je met een pookstok uitgebrande stukken hout doorbreken om ruimte te kunnen maken voor nieuwe stukken hout. Ook kun je met een pookstok, maar ook met de knijper verschillende stukken hout aansturen op het vuur. Dit is belangrijk zodat het vuur de mogelijkheid krijgt om te kunnen ademen. Er komt namelijk meer zuurstof bij het vuur op het moment dat je nieuwe ruimtes creëert. De verschillende tools in een haardset zijn dus goed te gebruiken!

Omgeving schoon houden met een haardset

Verder heb je ook nog een veger en blik in je haardset waarmee je as of uitgebrand hout netjes mee op kunt vegen. Het komt vaak voor dat bepaald afval soms nog erg warm kan zijn. Het is daarom belangrijk dat je hier natuurlijk niet met je handen aan gaat zitten, om brandwonden te voorkomen. Verder is het belangrijk dat je het as tijdig opruimt. As is namelijk vrij licht en verplaatst zich daarom gemakkelijk met de wind. Om te voorkomen kun je er daarom het best voor kiezen om een aantal keer het as op te vegen en weg te gooien. Om het jezelf nog gemakkelijker te maken, kun je ook kiezen voor een metalen plaat die je onder de haard plaatst. De metalen plaat zal het as op vangen waardoor ook je terras niet vies wordt. Ook kunnen de gloeiende deeltjes hout zo niet op het terras vallen, hierdoor zal je geen schroeiplekken op je tegels of gazon krijgen. Naast een haardset zijn er dus nog andere handige accessoires.

Haardset optimaal gebruiken

Om ervoor te zorgen dat je jouw haardhout zo optimaal mogelijk kunt gebruiken, kun je het beste rekening houden met de volgende punten. Zo kun je gebruiken van diversen accessoires uit een haardset. Om het hout goed op te kunnen pakken of te kunnen doorboren, is het het best om hout te gebruiken van ongeveer een polst breedte dikte. Dit is voor jezelf niet alleen gemakkelijker, maar zo zorg je er ook voor dat er genoeg zuurstof in het vuur blijft hangen. Een haardset beschikt dus over verschillende tools die jou praktisch kunnen helpen! Daarnaast kun je het beste kiezen voor droog hout in plaats van nat hout. Hierdoor verminder je de rook ontwikkeling en blijft het vuur dus een stuk aangenamer. Om het hout mooi droog te houden kun je het best gebruik maken van een haardhoutopslag.

Vragen over haardset?

Heb je een aanvullende vraag over het gebruik van haardset of wil je gewoon wat meer informatie over het veilig stoken van een vuurtje? Neem dan gerust contact met ons op, want we staan voor je klaar om alle vragen over een haardset te beantwoorden! Om een zo goed mogelijk antwoord te kunnen geven kun je het best contact opnemen middels de contactpagina. Zo kunnen wij jouw vraag optimaal analyseren en eventueel de nodige informatie opzoeken.