Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Tuinhuis kopen?

Tuinhuizen wie kent ze niet? Er zijn verschillende soorten en maten tuinhuizen. U kunt ze gebruiken voor meerdere doeleinden, zoals voor het opslaan van al uw tuingerei of als lounge plek in het voorjaar. Veelal worden tuinhuizen aangeschaft doordat er in huis gebrek aan ruimte is. Ook komt het voor dat een tuinhuis gebruikt wordt als kantoor aan huis of als sauna. Zo ziet u, een tuinhuis kan voor veel doeleinden gebruikt worden.

Welk tuinhuis past het beste in uw tuin?

Doordat er vele verschillende soorten tuinhuizen op de markt zijn kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het van belang dat u een selectie maakt van bepaalde tuinhuizen die voldoen aan uw eisen. Ook is het voor uzelf goed om te weten waar u het tuinhuisje wilt plaatsen.
Hieronder een aantal zaken waarmee u rekening moet houden bij het aanschaffen van uw eigen tuinhuis:
  • Wilt u het tuinhuis dicht of juist ver verwijderd van uw woning plaatsen?
  • Wat is de grootte van uw tuin?
  • Wilt u uw tuinhuis in een later stadium uit kunnen breiden met een overkapping waar u ook ’s winters en met regen lekker beschut kunt zitten?

Onderhoud aan uw tuinhuis

Een van de dingen in een tuin waar de meeste mensen een hekel aan hebben is het onderhoud. Tuinhuis of niet, geen tuin kan zonder onderhoud. Het hele jaar door staat uw tuinhuis onder invloed van allerlei weersomstandigheden. Daarom is het handig om uw tuinhuis te voorzien van een goede beschermlaag. De dekkende laag beschermt het hout tegen zon, wind, regen, UV straling en temperatuursverschillen. Deze factoren tasten alle houtsoorten aan, waardoor het oppervlak zijn stevigheid verliest en scheuren gaat vertonen. Te vochtig hout is een voedingsbodem voor schimmels, die het oppervlak kunnen vergrijzen. U wilt natuurlijk niet dat na een strenge winter het hout begint te scheuren. Daarom is het belangrijk om ieder voorjaar te controleren of uw tuinhuis nog in goede staat verkeert. Heeft u te weinig ruimte in huis en ruimte genoeg in uw tuin?  Dan is een tuinhuis ideaal voor het opbergen van uw spullen.