Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Gemakkelijk jouw bomen snoeien of hout zagen met een kettingzaag

Ben je op zoek naar een kettingzaag? Kettingzagen zijn uiteraard niet alleen geschikt bij het plegen van tuinonderhoud maar ook bij het veelvoudig zagen van bijvoorbeeld brandhout. Met een kettingzaag wordt al jouw kap of zaagwerk een eitje. In een mum van tijd kun jij gemakkelijk jouw boom snoeien of een hoop brandhout bij elkaar sprokkelen.

Kleine of grote kettingzaag

een kettingzaag is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ben je op zoek naar een kettingzaag voor het verrichten van snoeiwerk, dan heb je vaak aan een kleine kettingzaag al wel voldoen. Belangrijk is om hierbij rekening te houden met de diameter van de takken die je door wilt gaan zagen. Wanneer je een kettingzaag veelvoudig gebruikt, bijvoorbeeld van het omzagen van complete bomen of het maken van brandhout uit verschillende stukken hout, dan zouden wij aan bevelen om een kettingzaag te kiezen met een wat langere kop. Hierbij heb je vaak net ies meer zaagruimte om een dik stuk hout gemakkelijker om te zagen.

Aandrijving van een kettingzaag

Naast de verschillende lengtes van een kettingzaag kun je ook kiezen uit verschillende aandrijvingen. Een kettingzaag kan zowel middels het netstroom als met een motor worden aangedreven, er zijn daarnaast ook kettingzagen op accu beschikbaar. Een kettingzaag op accu of met motor is over het algemeen net iets gemakkelijker. Zo zit je niet steeds met een kabel in de weg en kun je gemakkelijker zorgeloos te werk gaan. Over het algemeen wordt er gekozen voor een kettingzaag op accu.

Kettingzaag onderhouden

Wij raden aan om een kettingzaag goed te onderhouden. Hier zijn verschillende middeltjes voor. Zo kun je denken aan een tandenslijper, kettingzaag olie, nieuwe kettingen en beschermende spray. Wij raden aan om een kettingzaag goed schoon te maken na gebruik. Sappen of vocht kunnen namelijk een negatieve bijdrage leveren op de zaag en de ketting. Je kunt een kettingzaag daarna gemakkelijk besprenkelen met teflonspray of behandelen met een olie. Let op, haal altijd de volledige spanning van een kettingzaag af voordat je het apparaat schoon gaat maken.

Veilig werken met een kettingzaag

Naast accessoires voor je kettingzaag beschikken wij uiteraard ook over verschillende beschermende artikelen die jij kunt gebruiken. Zo beschikken wij over beschermende kleding als diversen soorten tuinkleding, handschoenen en veiligheidsbrillen. Ben je op zoek naar een accessoire voor je kettingzaag of wil je simpelweg wat meer informatie over een kettingzaag? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij staan uiteraard klaar om al jouw vragen gepast te beantwoorden.