Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Het juiste cement voor jouw klus in de tuin!

Cement is een bouwmateriaal dat je gemakkelijk op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt cement namelijk gebruiken voor het metselen van een muur, het storten van een fundering of bij het storten van beton. Cement komt er in een aantal verschillende varianten. Zo heb je snelcement, specie, beton of mortel. Het kan per klus verschillen welk type cement voor jou het meest relevant is. Zo kan het bijvoorbeeld van invloed zijn of je binnen of buiten iets moet metselen of bouwen of dat iets snel moet gebeuren.

Droogtijden van cement

Wanneer iets snel vast moet worden gezet, kun je afwegen of het interessant is om snel beton te kiezen als cement.  Snel beton is geschikt voor veel verschillende soorten werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van palen of een andere vorm van schuttingwerk. Snel beton verankerd na ongeveer 15 minuten en kan daarom in sommige gevallen een stuk interessanter zijn dan een normaal type beton. Verder zal het ongeveer 2 minuten duren voor het snel cement een beetje is uitgehard. Na de twee minuten kun je het materiaal loslaten en kan het zelf verder uitharden.

De stevigheid van een cement

Wat betreft de stevigheid van cement of beton zijn er verschillende coderingen waaraan je kunt herkennen waarvoor een bepaald type cement geschikt is. Zo heb je bijvoorbeeld portlandcement, hoogovencement en metselcement. Vrijwel alle soorten cement behalve metselcement kan worden gebruikt voor verschillende soorten bouwklusjes zowel binnen als buiten. De een is natuurlijk wat meer geschikt dan de ander. Zo wordt portlandcement vooralsnog het meest aangeraden, deze kan universeel worden ingezet en biedt voor elke klus vrijwel een juiste kwaliteit. Daaronder kun je kiezen uit hoogovencement. Metselcement kun je over het algemeen echt alleen maar gebruiken voor het metselen of voor het uitvoeren van voegwerk.

Kleuren van cement

Wat misschien ook wel een belangrijke factor is is de kleur van het cement. Zo heb je donkere en lichte kleuren. Afhankelijk van de stijl van het huis of de klus die je moet klaren kun je dus kiezen voor een bepaald soort cement.
  Graag wat meer informatie over cement? Wil je meer informatie over het gebruik van cement of heb je een vraag over een klus in de tuin? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je wellicht verder helpen met het kijken naar een gepaste oplossing of materiaal voor je problemen. Je kunt ons het beste bereiken met behulp van de gegevens op onze contactpagina!