Huismiddeltjes voor in de tuin

Huismiddeltjes voor in de tuin

Deze 6 huismiddeltjes zijn ideaal om in uw eigen tuin te gebruiken.


Thee

Bladluis is erg vervelend, maar er is een handig trucje om de bladluis tegen te gaan: Thee! Bladluizen houden niet van thee en zullen daarom verdwijnen. Sproei de (sterke) thee over de aangetaste plant en de bladluizen zullen verdwijnen.
 

Aftreksel van uien

Een aftreksel van uien is een effectief middel om van insecten en ongedierte op uw planten af te komen. Leg enkele uien een dag in water en spuit dit mengsel over de planten heen. Het ongedierte kan hier niet tegen en zal uw plant snel met rust laten.
 

Koffiedik

Koffiedik is een prima bemesting voor planten in plantenbakken, in de tuin of op het balkon. Meng wat koffiedik door de potgrond en strooi elke maand een beetje koffiedik op de potgrond.
 

Azijn

Heeft u last van groene/zwarte aanslag op teakhouten tuinmeubelen? Borstel wat pure azijn over de meubelen heen en de regen doet de rest van het werk.
 

Bananenschillen

Bananenschillen zitten vol met stikstof, ijzer en magnesium. Begraaf de bananenschillen aan de voet van rozenstruiken en er zullen prachtige rozen bloeien.
 

Komkommerschillen

Last van een mierenplaag in de tuin? Leg wat komkommerschillen op plaatsen waar u geen mieren  meer wilt hebben en de mieren zullen wegblijven.