Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 25/19 ...
€ 99,00
1 uitvoering
Bananenplant Musa dwarf cavendish hydrocultuur plant
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
  Specificaties: Potmaat: 25/19 ...
€ 99,00
1 uitvoering
Bananenplant Musa dwarf cavendish hydrocultuur plant Plantenwinkel.nl

Hydrocultuur Bananenplant (Musa) kopen?

Dit exotische pareltje wordt ook wel Musa genoemd. De bananenplant is afkomstig uit de familie van Musaceae. Waar wij de bananenplant als normale potplant aanbieden, hebben wij ook de o zo gemakkelijke hydrocultuur variant ter beschikking. Een hydrocultuur plant is in het algemeen wat makkelijker te verzorgen dan een normale potplant. Toch is het belangrijk om de hydrocultuur bananenplant niet te onderschatten, hij heeft namelijk nog steeds redelijk wat liefde nodig. Wil jij meer te weten komen over dit zomerse plantje? Neem dan snel een kijkje binnen ons assortiment of lees gauw nog eventjes verder!

Hydrocultuur Bananenplant herkennen

Een hydrocultuur bananenplant kun je van nature terugvinden in Zuidoost-Azië, echter heeft hij inmiddels ook zijn plekje gevonden in nog meer tropische gebieden. Daarbij is de bananenplant ook in huis niet meer te missen. Het is belangrijk dat je deze plant genoeg liefde geeft. De nodige liefde kun je hem geven door het creëren van een prettige leefomgeving en het bieden van een goede verzorging. Van nature heeft de kamerplant imposante groene bladeren met een exotisch tintje. De hydrocultuur bananenplant is in een aantal verschillende varianten beschikbaar. Hierbij kun je vooral het onderscheid maken in de verdeeldheid van de bladeren over de stam. Een bananenplant is van origine giftig. Houdt nieuwsgierige kinderen en huisdieren daarom uit de buurt.

Hydrocultuur Bananenplant verzorging

Wil jij deze kamerplant goed verzorgen, dan is het belangrijk dat je over de nodige kennis beschikt. De omdat het een hydrocultuur kamerplant is, zal je hem minder geregeld water hoeven geven. Toch is de plant een aardige zuipert. Gelukkig kun je aan een hydrocultuur hy makkelijker opmerken wanneer hij weer water nodig heeft. Daarbij kun je hem regelmatig besproeien, bladeren kunnen namelijk wat makkelijker scheuren bij uitdroging. Wil je een Hydrocultuur bananenplant bij het raam plaatsen? Dan is het verstandig om hem hier al in het voorjaar neer te zetten. De plant kan zo wennen aan zijn nieuwe standplaats en zal geleidelijk aan meer in contact komen met zonlicht.

Hydrocultuur Bananenplant water geven

Bij de traditionele bananenplant kan het soms wat lastig zijn om te bepalen hoeveel water deze nodig heeft. Een hydrocultuur bananenplant kun je daarentegen voorzien van een watermeter. Met deze handige tool kun je perfect de waterbehoefte van jouw kamerplant aflezen. Dat komt omdat de kamerplant anders is gekweekt, namelijk op water. Dat houdt in dat hij continue in een pot met water en hydrokorrels staat! Handig, wanneer je moeite hebt met het inschatten van de waterbehoefte! Let op, in een warme omgeving met veel zonlicht zal het water natuurlijk wat sneller kunnen verdampen. Dit wil zeggen dat je de kamerplant dan net wat vaker water zal moeten geven.

Hydrocultuur Bananenplant onderhouden

Wat je nodig hebt voor het verzorgen van jouw hydrocultuur bananenplant zijn: hydrokorrels, vloeibare hydrocultuur voeding, een inzethoes en eventueel een watermeter. De hydrokorrels zorgen ervoor dat de belangrijke voedingstoffen gemakkelijk en eenvoudig kunnen worden opgenomen door de wortels. Je kunt bij elke gietbeurt vloeibare voeding toedienden of eens per halfjaar een vaste voeding in het water aanbrengen die geleidelijk aan op zal lossen.

Hydrocultuur Bananenplant snoeien

De bladeren van een hydrocultuur bananenplant zijn gevoelig en kunnen daardoor al gauw wat bruiner van kleur worden. Op zijn tijd zal het gehele blad afsterven. Het is mogelijk om de bruine randen met een schaar van de hydrocultuur bananenplant af te knippen. Hiermee kun je voorkomen dat de bladeren wat sneller afscheuren. De plant kun je daarbij ook gemakkelijk stekken. Dit kan namelijk wanneer je nieuwe scheuten onderin de stam aantreft.

Hydrocultuur Bananenplant ziektes

Verder kan ook de hydrocultuur bananenplant natuurlijk te maken krijgen met ziektes. Een bekende ziekte die bij een bananenplant voor kan komen is spint. Spint zijn kleine mijten die de bladeren aan kunnen tasten. Ze komen met name voor op planten die in een droge omgeving of op warme plekken staan. Wij raden daarom aan om regelmatig jouw hydrocultuur bananenplant te besproeien, of om een lucht bevochtiger in de buurt van de plant te plaatsen.

Hydrocultuur Bananenplant online kopen

Een hydrocultuur bananenplant is wat moeilijker om te verzenden vanwege zijn andere bodem en wortel structuur. Gelukkig beschikken wij over de benodigde kennis om een prachtige hydrocultuur plant aan huis te leveren. De hydrocultuur bananenplant komt vers van de kweker vandaan. Je ontvangt daarmee een kwalitatief hoogwaardige kamerplant en dat met een snelle levering! We zorgen ervoor er met liefde voor dat de hydrocultuur bananenplant goed wordt ingepakt en verzonden. De volgende werkdag zullen onze betrouwbare vervoerders. In veel gevallen kun je de eerstvolgende werkdag al genieten van jouw exotische hydrocultuur bananenplant!

Meer informatie over de Hydrocultuur Bananenplant?

Heb je na het lezen van deze blog toch nog wat vragen over de hydrocultuur bananenplant? Dan kun je terecht bij een van onze specialisten. Wij helpen je graag door het beantwoorden van jouw vragen. Als het nodig is voorzien wij jou zelfs van een goed advies.