Waarom zijn planten zo nuttig?

Geschreven op 30-08-2016 door *
Waarom zijn planten zo nuttig?

Planten zijn een gezellige en sfeervolle accessoire in iedere ruimte, maar wist u dat planten eigenlijk onmisbaar zijn? Steeds vaker worden planten in huis gehaald vanwege de positieve effecten die deze hebben.


In Nederland wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van planten op de lichamelijke en geestelijke gezondheid en hier komen steeds meer voordelen uit naar voren. Giftige schoonmaakmiddelen, elektronische apparaten, plastic voorwerpen etc. vervuilen de lucht in huis flink, het is daarom belangrijk dat de lucht goed geventileerd wordt. Planten kunnen hier een grote rol in spelen.
 

Positief binnenklimaat

Veel planten hebben een positieve werking op het binnenklimaat. Wij als mensen ademen lucht in, halen de zuurstof eruit en ademen kooldioxide uit. Planten doen dit net andersom, zij halen de kooldioxide uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. De zuurstof is goed voor onze leefomgeving en het maakt het ademhalen efficiënter. Daarbij maakt het in en uitademen van de plant de lucht vochtiger. Planten die veel water drinken kunnen de luchtvochtigheid tot wel 15% verhogen. En en vochtige lucht is weer beter voor onze huid en luchtwegen.
 

Minder stress

Verder helpt een groene omgeving ook om te ontspannen, mensen ervaren minder stress in een groene omgeving en daarbij verbetert het de concentratie. Het gevolg hiervan is dat we minder snel ziek worden. Planten worden daarom de laatste jaren al steeds vaker ingezet in ziekenhuizen, scholen en kantoren. Zeker wanneer u weinig in de natuur te vinden bent of wanneer u een stressvolle baan heeft is een groene binnenomgeving erg belangrijk. Op het kantoor is het dus ook zeer effectief om een groene omgeving te creëren. Uit onderzoek blijkt dat een groen kantoor de productiviteit en de concentratie verhoogd en dat men meer tevreden is in de kantooromgeving. Wacht dus niet langer en creëer een groene omgeving om uw gezondheid te verbeteren!