Tuintips Juni - het gazon

Tuintips Juni - het gazon

De zon schijnt en de lucht is helder blauw, juni is begonnen! Overal komen weer vogels en insecten tevoorschijn en 's avonds kunt u weer heerlijk buiten zitten. In de tuintips van deze week geven wij u tips welke u deze maand kunt uitvoeren. Deze week gaan we het hebben over het gazon.


Hierbij enkele nuttige tips:

 • In droge perioden kunt u het gras het best minder vaak maaien en het niet te kort te houden
   
 • Om uitdroging tegen te gaan is het verstandig om het gras in de avond te maaien. Dit voorkomt dat de snijwonden van het gras verbranden waardoor er lelijke plekken ontstaan
   
 • Het gras kan het best op ongeveer 3-5 centimeter gemaaid worden, bij te laag gemaaid gras komt er teveel zon op de grond waardoor er veel mosvorming ontstaat.
   
 • Voor een mooi maai resultaat is het belangrijk dat de grasmaaier goed wordt onderhouden, maak de grasmaaier na het maaien goed schoon en controleer af en toe de gehele grasmaaier.
   
 • Het is ook goed om het gras te mulchmaaien, bij mulchmaaien wordt het afgemaaide gras fijngesnipperd en blijft het als mulch achter op het gazon, hier fungeert het als meststof. De voordelen hiervan zijn dat u geen maaisel hoeft af te voeren en u hoeft het gazon minder te bemesten. Tuinexpress.nl heeft verschillende grasmaaiers beschikken over een mulchfunctie.
   
 • Als u nog niet eerder de tijd heeft gehad om het gazon aan te pakken doe dat dan in deze maand. Verwijder de rotte plekken uit het gazon en zaai deze opnieuw in.