Gerelateerde producten

Partyverlichting: sfeerbepalend!

Geschreven op 09-09-2014 door Remi van Buul
Partyverlichting: sfeerbepalend!

Partyverlichting is onmisbaar voor een goed geslaagd feest. Gezellig licht brengt voor de meeste mensen een positieve emotie teweeg en dus kan ook jouw feest dan wel een goede set partyverlichting gebruiken. partyverlichting zelf is een erg breed begrip. Sfeerverlichting en zelfs kerstverlichting vallen vaak onder één en dezelfde noemer.


Met de komst van de LED verlichting krijgt feesten een duurzaam tintje en zijn de mogelijkheden alleen maar toegenomen. We zetten een aantal verschillende vormen van partyverlichting op een rij die je toe kan passen op je eigen huis- en/of tuinfeest.
 

LED lichtslang

De LED lichtslang is een populair item onder de feestverlichting. Het is eenvoudig te bevestigen, de lichtslang verbruikt weinig stroom en gaat lang mee door het gebruik van LED lampjes. LED verlichting geeft vrij weinig warmte af waardoor de temperatuur in je partytent of huiskamer niet gigantisch oploopt. De LED lichtslang is ideaal om over de palen, van bijvoorbeeld een partytent, heen te krullen. Het geeft ruim voldoende licht af om je tent tot een sfeervol geheel te maken. De lichtslang zelf is, inclusief transformator, waterbestendig en daardoor veilig te gebruiken voor zowel binnen als buiten. Het installeren en het opbergen van een lichtslang kost je weinig tijd en dat is met een lampensnoer wel eens anders! Met simpele tyraps of tape is de lichtslang overal toepasbaar en zorgt het voor een chique of juist feestelijke uitstraling op je feest.
 

LED lichtnet

Een bijzondere vorm van partyverlichting is het LED lichtnet. Met dit fonkelende net van lampjes kun je vrij eenvoudig grote oppervlakten van je tent, boom of muur mee bedekken. Het LED lichtnet partyverlichting vind je dan ook vaak terug bij de kerstverlichting, omdat deze veelvuldig gebruikt wordt bij het verlichten van kerstbomen. Ook de gekleurde LED lichtnetten bezorgen je feest een zekere ‘subtiele gezelligheid.’
 

Lampensnoer

Het lampensnoer is misschien wel één van de gezelligste vormen van partyverlichting. Dit snoer heeft op een bepaalde afstand van elkaar (meestal zo rond de 50 cm), fittingen zitten waar je een LED of gloeilamp in kan draaien. Het leukste is natuurlijk om daar zoveel mogelijk gekeurde lampen in te draaien. LED lampen zijn in prijs wel iets duurder dan gloeilampen, maar gaan vaak langer mee. Bovendien worden LED lampen niet zo warm als gloeilampen en verbruiken ze minder stroom. Je kunt het snoer op een aantal punten vastzetten met tyraps of plakband. Strak of in een leuk golvend patroon. Het lampensnoer is zonder twijfel een onmisbaar onderdeel van je partyverlichting. Als het feest dan weer voorbij is, kan je eventueel heldere lampen in het snoer draaien en deze bijvoorbeeld buiten boven je terras laten hangen. Zo kun je heel het jaar door genieten van je partyverlichting, zonder dat je terras er als een poppenkast uitziet. 
 

Overige partyverlichting

Je kunt werkelijk voor elk themafeest partyverlichting verkrijgen. Zo zijn er lampen in lampionnen, lampen in lantaarns en nog veel meer vormen partyverlichting. Heb je een themafeest? Zorg er dan zoveel mogelijk voor dat de verlichting overeen komt met de gewenste sfeer van het feest. Als de verlichting goed is dan zal dat zich vertalen naar een positieve gemoedstoestand van je gasten. Allemaal dankzij de oneindige mogelijkheden van kerst-, feest- en partyverlichting.