Er zijn geen artikelen gevonden die aan de selectie voldoen

Tuinkas polycarbonaat

Ben je op zoek naar een hoogwaardige kwaliteit tuinkas? Dan zit je met een tuinkas van polycarbonaat helemaal goed! Het polycarbonaat is ontzettend stevig en bied daarmee een relatief lage kans tot breuk. Een tuinkas van polycarbonaat hiermee een veilige oplossing voor tuiniers met jonge kinderen of huisdieren! Een tuinkas van polycarbonaat is daarbij een geschikte oplossing voor kwekers die zich bezighouden met het verbouwen van (sub)tropische planten. Een polycarbonaat tuinkas houdt namelijk langer warmte vast dan een glazenkast dan een normale glazen tuinkast. Benieuwd naar een tuinkas van polycarbonaat? Neem snel een kijkje binnen ons assortiment of lees verder voor meer informatie!

Voor- en nadelen tuinkas polycarbonaat

Een tuinkas van polycarbonaat kent diversen voordelen. Zo kent het materiaal een lange levensduur en daarbij minder kans op breuk. Daarbij houdt een polycarbonaat tuinkas tot wel 40% beter zijn warmte vast. Het materiaal is licht van gewicht, van gewicht en daarmee ook makkelijk te plaatsen. Enkele nadelen zijn het minder doorlaten van licht en het feit dat de investering veelal wat hoger ligt dan een glazen tuinkas.

Tuinkas polycarbonaat kiezen

Een tuinkas van polycarbonaat kies je aan de hand van een aantal factoren. Zo kun je rekening houden met de verschillende lengtes en diktes van het materiaal. O.b.v. de afmetingen van jouw tuin kun je natuurlijk kiezen voor een bepaalde afmeting tuinkas. De keuze naar de juiste dikte wordt bepaald aan de hand van het type planten dat je in de tuinkas van polycarbonaat wilt plaatsen. Hoe dikker de plaat, hoe beter deze warmte vast zal houden. De diktes variëren van vier- tot acht millimeter dik. Dikkere platen zijn met name geschikt voor (sub)tropische planten, maar minder geschikt voor planten uit een gematigd klimaat.