Linea 350x650

Buitendiameter: 350 x 650 cm
Binnendiamter: 300 x 600 cm
Hoogte: 140 cm
Watervolume: 22,5 kubieke meter
Voering: verkrijgbaar in twee kleuren (Blauw of Beige)
Inclusief: Vurenrand, Skimmer, Houten trap buitenzijde (4 treden, verwijderbaar ter beveiliging van kinderen), Binnentrap (roestvrijstaal met 3 treden), Filterset, Isolatiezeil met rand, Vaste uitgang en 25m buis (50mm).
Fundering benodigd: beton (750 x 450 cm) dikte 20cm
Kleur folie: Blauw

Structuur van Ubbink zwembaden
Het hout dat wordt gebruikt voor het bouwen van de Ubbink zwembaden wordt onderworpen aan een strenge selectie, zowel op het gebied van kwaliteit als van milieu.

Betrokkenheid van Ubbink bij het milieu

Al het gebruikte hout komt uit bossen die op een duurzame manier worden geëxploiteerd. Ons toeleveringsbedrijf is al meerdere jaren betrokken bij de activiteiten van FSC, een onafhankelijke organisatie voor bosbouw certificatie die zich toelegt op milieu aspecten, maar zich ook bezighoudt met economische en menselijke factoren. Control Union heeft ons toeleveringsbedrijf gecertificeerd conform de FSC-criteria onder de referentie CU-COC-806464.

Betrokkenheid van Ubbink bij kwaliteit
De zwembaden van Ubbink worden gefabriceerd van noords grenen, dat afkomstig is uit koude regio's in Scandinavie en Rusland; de zwembadranden zijn van noords vuren. Door het strenge klimaat zijn de groeiomstandigheden daar heel zwaar voor bomen. Dat geeft het hout een hele fijne structuur, kleinere knoesten en harssoorten met een uitstekende automatische resistentie. Dit hout is in tegenstelling tot andere soorten niet van nature duurzaam bij toepassingen buitenshuis. Maar het heeft een andere interessante eigenschap: het kan worden geimpregneerd. Dat betekent dat het hout kan worden behandeld met een schimmelwerend en insectendodend middel zodat het hout uitstekend bestand wordt tegen insecten, zwammen en ongedierte.

De mate van resistentie is afhankelijk van de toegepaste behandelingen en processen. De resistentie wordt aangeduid met de gebruiksklassen voor de uiteindelijke producten. De gebruiksklasse voor een volkomen droge omgeving is klasse 1, terwijl die in een onvriendelijker milieu (maritieme omgeving) klasse 5 is.
De structuur van de zwembaden van Ubbink wordt behandeld volgens klasse 4 die hoort bij toepassingen van hout in een voortdurend vochtige omgeving die in contact staat met de grond.

Onze kwaliteitseisen gaan echter nog verder. De behandelingsinstallatie moet zijn gecertificeerd door CTB-P+, waardoor het proces en de kwaliteit van het impregneren wordt gegarandeerd. De gebruikte producten hebben een eigen certificering.

De verschillende soorten zwembaden bij Ubbink
Alle leverbare modellen zijn gefabriceerd van planken van noords grenen, met een dikte van 45 m. Afhankelijk van de vorm van het zwembad zijn er verschillende manieren voor het opbouwen. Er zijn drie manieren.

1. Structuur met eenvoudige verbinding
De planken hebben groeven en inkepingen aan het uiteinde. Zo passen ze eenvoudig in elkaar, waarbij de vorm van het zwembad wordt bepaald door de hoek die de inkepingen maken. Deze traditionele methode voor houtconstructies wordt gebruikt voor 'ronde' achthoekige zwembaden.

2. Structuur met versterkte verbindingen

Het principe is hetzelfde als bij de eenvoudige verbindingen maar de structuur wordt versterkt met een metalen profiel (onderstel) dat moet zorgen voor meer stijfheid in de langere schotten. Dit wordt toegepast bij achthoekige zwembaden met een langere vorm. Het is belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van het metalen onderstel (1 tot 3 stuks afhankelijk van het model) bij het uitvoeren van de betonnen fundering.

3. Structuur met palen en liggers

Deze innovatieve methode die is ontwikkeld door onze R&D afdeling, bestaat uit liggende planken die worden ondersteund door verticale palen die de stijfheid van het geheel garanderen. De wanden worden gevormd door een aaneenschakeling van deze combinatie van palen/planken. De structuur wordt aan de betonnen fundering bevestigd met gesplitste paalschoenen. Dankzij deze innovatie kunnen we nu rechthoekige zwembaden produceren


Het filtersysteem
Alle zwembaden van Ubbink zijn voorzien van een zandfilter waarvan de afmetingen afhangen van de hoeveelheid te verwerken water en waarbij een verversingsduur van het water van maximaal 4 uur wordt gehandteerd. Het principe van filteren met zand werkt als volgt.
Het water wordt via de pop uit het zwembad opgezogen (skimmer/spoelaansluiting) en vervolgens via de 6-standenklep naar het vat geleid waarin zicht het filtermedium bevindt: zand. Het water wordt onder druk door het zand gepompt. Al het vuil wordt uit het water gehaald waarna het de filters passeert en door de verzamelbuis omhoog wordt gepompt naar de klep. Vervolgens gaat het water terug naar het zwembad.
De meerstandenklep is voorzien van een manometer om de druk in het vat aan te geven. Als de druk 2 maal hoger is dan de aanvankelijke druk, moet het filter worden gereinigd. Gebruik hiervoor de handgreep van de meerstandenklep.De pomp

Dankzij een jarenlange ervaring met hydraulische pompen heeft Ubbink een reeks pompen kunnen ontwikkelen die specifiek bestemd zijn voor zwembaden. Uit deze ontwikkelingen is reeks Poolmax zwembadpompen ontstaan. Elk model is gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium. Poolmax-popen met het keurmer TUV/GS voldoen ook aan de geldende voorschriften voor elektriciteit en aan de nieuwe RoHS-richtlijn.

Linea 350x650


Beschikbaar
Geleverd in 1 tot 2 weken

8699.-
  • Trusted Shops keurmerk, veilig winkelen
  • Klantenservice met expertise
  • 30 dagen bedenktijd op iedere bestelling
  • Bestel nu, betaal achteraf
  • 4.3/5.0 uitmuntende klantenbeoordeling