Gerelateerde producten

Oase tuinstopcontact kiezen?

Geschreven op 09-09-2014 door *Remi van Buul
Oase tuinstopcontact kiezen?

Een tuinstopcontact is in de 21e eeuw haast niet meer weg te denken uit onze tuin. Alles draait tegenwoordig op elektriciteit en voor al deze stroombehoevende apparaten is dan ook een goede stroommanager nodig. Nu zou je zelf ook een tuinstopcontact kunnen maken, maar het is veel eenvoudiger en vooral veiliger om een kwalitatief sterke tuinstopcontact, kant en klaar aan te schaffen.


Bovendien zijn de mogelijkheden met een tuinstopcontact van Oase Living Water onbeperkt groot. Zo kun je voor een tuinstopcontact kiezen die dimbaar is ( erg handig om bijvoorbeeld de capaciteit van de tuinverlichting of  vijverpomp mee te reduceren). Of je kan kiezen voor een tuinstopcontact met afstandsbediening wat natuurlijk ons leventje wel erg comfortabel maakt. Wat zijn nu de verschillen tussen de hoogwaardige InScenio tuinstopcontacten van Oase Living Water? We zetten er een aantal voor je op een rij:
 

InScenio 230

Deze spatwater bestendige tuinstopcontact is voorzien van 4 dezelfde stekkerdozen. De 4 stekkerdozen geven permanent 230 V stroom en zijn niet met een afstandsbediening te regelen noch te dimmen. Dit type tuinstopcontact wordt mede door zijn prijs aanbevolen op het moment dat het tuinstopcontact enkel wordt gebruikt voor dagelijkse bezigheden en niet voor de vijverpomp of tuinverlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld eerder aan het maaien van je gazon of het elektrisch knippen van je haag.
 

InScenio FM-Master 1

Een al iets geavanceerder type tuinstopcontact is de InScenio FM-Master 1 van Oase Living Water. Net als bij de InScenio 230 heeft de InScenio FM-Master 1 vier stopcontacten en één 230 Volt ingangsstekker. Echter het verschil met de InScenio 230 is dat de twee bovenste stekkerdozen van de InScenio FM-master 1 op afstand aan en uit te schakelen zijn middels een afstandsbediening. De afstandsbediening heeft een bereik van 80 meter mits het signaal niet wordt verstoord. De InScenio FM-Master 1 is ideaal om bijvoorbeeld tuinverlichting op de bovenste twee stekkerdozen aan te sluiten, zodat je deze binnen vanuit je luie stoel, aan en uit kunt zetten.
 

InScenio FM-Master 2

De InScenio FM-Master 2 is voor diegenen die wat extra’s aan en uit willen kunnen schakelen op afstand. Dit tuinstopcontact is precies hetzelfde als het kleine broertje FM-Master 1, maar heeft in plaats van 2 permanente  en 2 schakelaar stopcontacten, 3 schakelbare stopcontacten en maar één voor permanente stroom. Dit type tuinstopcontact is erg handig als je een vijver hebt, zo kun je de vijverpomp, vijververlichting en tuinverlichting op één en hetzelfde tuinstopcontact aansluiten en deze op afstand bedienen.
 

InScenio FM-Master 3

De InScenio FM-Master 3 van Oase Living Water heeft naast de op afstand bedienbare 2 aan-/uit schakelaar stopcontacten, 1 permanent stopcontact en ook nog een dimbaar stopcontact. Met behulp van deze dimmer, die ook met een afstandsbediening te regelen is, kun je gemakkelijk de verlichting in je tuin op een prettig sfeerstandje krijgen of de capaciteit van je vijverpomp reduceren.
 

InScenio Profi-Master

Voor de echte professionals hebben we tot slot de InScenio Profi-Master tot onze beschikking. Met 2 aan-/uit schakelaar en 1 dimbaar stopcontact is dit type op het eerste oog minder geavanceerd dan de InScenio FM-Master 3. Niets is minder waar. De Profi-Master wordt voornamelijk toegepast op vijvers met een moderne vijverpomp. Heb je een Profinaut of Profimax vijverpomp? Dan is de Profi-Master de ideale stroommanager voor jouw vijvertoebehoren. De dimschakelaar kan een vermogen dragen tot wel 1250 Watt. Bestand tegen alle weersomstandigheden en inclusief een passende afdekkap. Een geweldig geavanceerde tuinstopcontact om gelukkig van te worden.