De tuintrends voor 2017

De tuintrends voor 2017

Allereerst: Een heel gelukkig nieuwjaar met heel veel tuinplezier! Bij het aanbreken van een nieuw jaar horen weer nieuwe voornemens en nieuwe plannen, ook in de tuin. Dit jaar zijn er een aantal trends welke steeds vaker terug zijn te zien in tuinen. Wij zetten de belangrijkste tuintrends voor 2017 voor u op een rijtje.


De binnen-buiten tuin

De trend van vorig jaar trekt ook dit jaar weer door; de grens tussen het binnen- en het buitenleven vervaagd. De huiskamer en de tuin worden steeds meer één geheel. De tuin wordt afgestemd op het interieur van binnen en het groen uit de tuinen wordt steeds vaker naar binnen gehaald.

Het terras wordt steeds vaker gezien als een tweede woonkamer, compleet met loungeset, verlichting én verwarming. De luxe tuinaccessoires worden steeds beter betaalbaar waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn, door de aanschaf van een warmtelamp kunt u bijvoorbeeld steeds vaker en langer buiten zitten.

Op minder warme dagen kunt u ook binnenshuis van de natuurlijke sfeer genieten. Denk aan kleine potjes met groene planten, plantenstandaards of hangplanten aan het plafond. Ook kunt u het groen in huis halen door het terug te laten komen in het woontextiel en accessoires.
 

De duurzame tuin

Ook de duurzaamheidstrend zet zich door in 2017. Kweek uw eigen groenten en fruit en geniet van de versheid van deze producten. Heeft u geen buitenruimte maar wil u toch graag tuinieren? Huur een volkstuintje bij u in de buurt.

Wanneer u beperkte buitenruimte heeft kunt u alsnog aan de slag met een moestuintje, een moestuin is zo gemaakt in bijvoorbeeld een houten wijnkistje. Ook verticaal tuinieren is een optie wanneer u beperkte ruimte heeft.
 
De wereldtuin

Betover de muren met terracotta kleuren, plaats een heerlijke loungehoek en laat je meetoveren naar het verre oorden in eigen tuin. In de wereldtuin zien we vooral veel invloeden terug uit Azië, hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen zoals bamboe en grof hout. Om uzelf helemaal in exotische sferen te wanen kunt u een grote banenplant of varens toevoegen in de tuin. Deze planten geven een tropisch gevoel. Ook cactussen en vetplanten zijn geschikt voor de wereldtuin.

De basis voor de wereldtuin ligt bij de natuurlijke uitstraling van de tuin, en krijgt de oosterse invloeden door de accessoires.
 De natuurlijke tuin

Laat de natuur zijn gang gaan en geniet van de natuurlijke sfeer in uw tuin. Een vijver versterkt de natuurlijke sfeer in uw tuin en heeft een rustgevende uitstraling. Heeft u beperkte ruimte? Denk dan aan een minivijver, bijvoorbeeld in een vintage badkuip.

Voor de echte natuurlijk uitstraling kiest u voor weinig bestrating en veel groen. Laat de muren begroeien met klimop en geniet van al het groen in uw tuin. Ook oude materialen versterken de natuurlijke sfeer in uw tuin. Struin rommelmarkten af en ga opzoek naar antieke gieters en teilen of geef uw oude picknicktafel een tweede leven.
 De DIY tuin

Zoals de naam het al zegt: Do-It-Yourself staat in deze trend centraal. In de DIY tuin worden oude materialen omgetoverd tot nieuwe, prachtige accessoires in uw tuin. Oude pallets worden gebruikt als plantenrekjes of als tuinmeubelen, kop en schotel worden omgetoverd tot voederhuisjes en een oud bootje wordt een zandbak voor de kids. Geef al uw oude spullen een tweede leven door ze te hergebruiken in de tuin met een totaal andere functie. Leuk om te doen en leuk om naar te kijken!