Hoe en wanneer moet ik bloembollen planten?

Geschreven op 03-10-2016 door *
Hoe en wanneer moet ik bloembollen planten?

Een kleurrijke tuin in het voorjaar? Begin vandaag nog met bloembollen planten!


De winter moet nog beginnen maar toch kunnen we alweer aan de slag in de tuin voor het voorjaar! Bloembollen kunnen alvast geplant worden zodat u in het voorjaar plezier heeft van een prachtige, kleurrijke tuin.

De periode tussen half september en december is ideaal voor het planten van bloembollen, het weer is aangenaam en de grond is nog warm. De bloembollen die in deze periode de grond in gaan hebben voldoende tijd om een wortelnest te vormen waardoor ze beter bestand zijn tegen vorst.
 

Wanneer bloeit welke bloembol?

Al vanaf januari kunt u genieten van de mooiste kleuren in uw tuin. De volgende bloembollen bloeien in de volgende maanden:

  • Sneeuwklokje (Galanthus) – januari & februari
  • Krokus (Crocus) – februari & maart
  • Narcis (Narcissus) – maart & april
  • Blauwe druif (Muscari) – april
  • Kieveitsei (Fritillaria) – april & mei
  • Boshyacint (Hyacinthoïdes) – mei & juni

Hoe plant je een bloembol?

Op de plaats waar de bloembol geplaatst gaat worden maakt u de aarde los, graaf hier een gat in en plaats de bloembol met de punt omhoog in het gat. Afhankelijk van de hoogte van de plant wordt bepaald hoe diep de bol in de grond moet. Houd voor het planten drie keer de hoogte van de bol aan. Een krokus van 5 centimeter moet dus 15 centimeter in de grond. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan. Nu is het wachten tot januari!