Tuinexpress.nl: Uw online tuincentrum

Tuinexpress.nl is een online tuincentrum. Wat houdt dat nou eigenlijk precies in? Wat de woorden al doen vermoeden is Tuinexpress.nl een zeer compleet tuincentrum, zoals u dat verwacht van een fysiek tuincentrum. Tuinexpress.nl biedt echter in tegenstelling tot het traditionele tuincentrum, de producten via het internet aan. Met de komst van het internet zijn er veel deuren opengegaan. Waar u vroeger voor elke snoeischaar naar het tuincentrum moest rijden, bestelt u tegenwoordig alles eenvoudig en veilig online.


Al een fors aantal jaar vindt er zich geleidelijk een verschuiving plaats van fysieke winkels naar internetwinkels. Zo ook heeft Tuinexpress.nl met zijn online tuincentrum de stap naar het internet gemaakt dat past in het toekomstperspectief. Of u het online bestellen als prettig ervaart of niet, het feit blijft dat langzamerhand in de Benelux, traditionele tuincentra aan het verdwijnen zijn. De reden waarom dat gebeurt is helemaal nog niet zo vreemd!
 

Het tuincentrum: fysiek of online

Zoals al eerder beschreven daalt het aantal fysieke tuincentra fors. Zo telde bijvoorbeeld Nederland in 2008 nog 730 fysieke tuincentra, in 2012 was dat aantal al gedaald naar 650 (Bron: Locatus). Met deze forse daling is duidelijk te zien dat steeds meer consumenten ervoor kiezen om hun tuinartikelen online te bestellen, maar waarom eigenlijk? Het voordeel van een online tuincentrum als Tuinexpress.nl is dat de winkel 24 uur per dag en 365 dagen per jaar open is. U bestelt wanneer het u uitkomt en u bent daarbij niet gebonden aan openingstijden. Een bijkomend voordeel van het online tuincentrum is dat de artikelen thuis worden geleverd. U bespaart simpel gezegd tijd, moeite en brandstof uit. Voor een gereduceerd verzendtarief worden de artikelen bij uw voordeur afgeleverd  en dat al vaak binnen een aantal werkdagen na bestelling. Voor veel consumenten kunnen de hectische taferelen in het fysieke tuincentrum op 2e paasdag daarom haast niet meer opwegen tegen het gemak van online bestellen in het online tuincentrum.
 

De kernwaarden van Tuinexpress.nl

De voordelen van het bestellen in een online tuincentrum als Tuinexpress.nl komen uit in de kernwaarden van Tuinexpress.nl. Expertise en service staan bij Tuinexpress.nl erg hoog in het vaandel. Tuinexpress.nl heeft meer dan 30 jaar ervaring in de tuinwereld en mede daardoor kunt u, indien dat voor u wenselijk is, professioneel en persoonlijk advies op maat verwachten. De overige kernwaarden en de voordelen van het online tuincentrum die Tuinexpress.nl nadrukkelijk uitdraagt zijn:

 • Snelle levering
 • Veilig bestellen
 • Mogelijkheid tot achteraf betalen
 • Recht van Retour
 • Hoogwaardige klantenservice

Producten van Tuinexpress.nl

Met een assortiment van meer dan 10.000 artikelen is Tuinexpress.nl een zeer compleet tuincentrum te noemen. Op de website navigeert u gemakkelijk naar het artikel dat u zoekt. Het online tuincentrum Tuinexpress.nl bezit een overzichtelijke structuur van hoofd- en subcategorieën. De hoofdcategorieën op de website van Tuinexpress.nl zijn:

 • Plant en Zorg 
 • Tuininrichting
 • Water in de tuin
 • Tuinonderhoud
 • Dier en welzijn
 • Sfeer in huis

Kortom: alles wat u verwacht van een traditioneel tuincentrum, vindt u ook in het online tuincentrum. Sterker nog: U vindt in het online tuincentrum vaak meer dan in het traditionele tuincentrum! We spreken hierbij uiteraard over de niet-levende artikelen. Levende artikelen, zoals beplanting, verzenden is overigens wel steeds meer mogelijk aan het worden. Op dit moment biedt het online tuincentrum Tuinexpress.nl al Taxus- en Buxusbeplanting aan en wil het in de toekomst op beplanting gaan uitbreiden. Bovendien is het mogelijk om alle producten op afspraak in Nederland te bezichtigen op de vestiging van Tuinexpress.nl te Nieuwkuijk, Noord-Brabant. Met al deze mogelijkheden en voordelen van het online tuincentrum kunnen we stellen dat het fysieke tuincentrum langzaam zal gaan vervagen. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Ervaart u zelf eens het gemak en de betrouwbaarheid van het bestellen bij een online tuincentrum op Tuinexpress.nl!

Bronvermelding:
Slob, G. (2013, March 26). Tuinbranche kan wel zonnetje gebruiken! Voorjaar waar blijf je? - Locatus Retail Reflect. Retrieved July 15, 2015